Defensie en ondernemers Ede in fieldlab Smartbase – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Defensie en ondernemers Ede in fieldlab Smartbase

De Koninklijke Landmacht gaat samen met de gemeente Ede experimenteren op de legerplaats Ede Driesprong. Lokale ondernemers en onderzoekers krijgen de kans om via het zogenaamde FieldLab SmartBase mee te denken en te experimenteren op het gebied van innovatie. De partijen deden vandaag samen de aftrap op het terrein.

Doel is onder meer de samenwerking tussen landmacht, bedrijfsleven en onderwijs- en kennisinstellingen te bevorderen op het gebied van innovatie. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld het uitwisselen van talent.

De samenwerking moet de ontwikkeling van innovatieve oplossingen versnellen

“Samen innoveren we met meer kracht, meer impact en versnellen we innovatieve oplossingen die we morgen nodig hebben in het landoptreden en  maatschappelijke opgaven.”
Kolonel Schoonderbeek, commandant Innovatie Landmacht

“Ede met haar voormalige kazernes deelt een lange en rijke geschiedenis met de landmacht. Nu wordt ook de brug naar de toekomst geslagen. Defensie is weer terug in Ede. Ik ben blij dat we met deze ambitie en op deze plek aan de slag gaan”, voegde burgemeester Verhulst toe.

©Defensie 2021

Hoewel Defensie veel innoveert, is het bij ons beste weten de eerste fieldlab voor Defensie. Het is echter zeker niet de eerste Fieldlab.

Voor een toelichting op het fenomeen Fieldlabs, zie:
Andere fieldlabs:
Recente Defensie Innovaties:
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *