Defensie Innovatie Competitie geopend – Aanbestedingsnieuws

Defensie Innovatie Competitie geopend

De inschrijving voor de Defensie Innovatie Competitie (DIC) 2021 is geopend. Defensie daagt met deze competitie het bedrijfsleven uit om met nieuwe en innovatieve ideeën te komen. De winnaar ontvangt € 200.000 om het idee verder te ontwikkelen.

Het thema van dit jaar is ‘advanced maintenance’. De bedoeling is om een idee uit te werken, dat onderhoud van bijvoorbeeld voer- en vaartuigen efficiënter en effectiever moet maken. Deze zogenoemde assets zijn van cruciaal belang voor het optreden van Defensie. Betrouwbaarheid en beschikbaar spelen daarbij een grote rol.

Een voorbeeld hiervan is het in Den Helder online analyseren van data van de voortstuwingsmotor van een marinefregat, terwijl het bij Curaçao vaart. Zo is voor onderhoud het meest optimale moment te bepalen, maar valt ook een opkomende storing te ondervangen.

De DIC bestaat sinds 2009. Doel is om de creativiteit en mogelijkheden van het midden- en kleinbedrijf en start-ups te benutten om de krijgsmacht te blijven vernieuwen. Zo kan Defensie bijblijven in de snelle ontwikkelingen van deze wereld.

In 2020 schreven 25 bedrijven zich in voor de DIC, dat toen als thema ‘smart medics’ had. Embedded Acoustics ging met de prijs aan de haal. Het bedrijf uit Delft ontwikkelde de Pico Monitor, een health tracker die zowel uit polsband als oordop bestaat. Commandanten kunnen hiermee op afstand vitale functies controleren. Defensie hoopt de monitor in 2022 te testen.

©Defensie 2021

Inschrijven kan tot 2 september via Negometrix. Daarnaast kunnen bedrijven zich tot 30 juni aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst. Deze is op 7 juli.

 

Bron: Defensie, 8 juni 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *