Innovatieve DefensieDongel om iedereen te irriteren – Aanbestedingsnieuws

Innovatieve DefensieDongel om iedereen te irriteren

Eerst maar even dat MINDbase(Military Innovation by Doing) waar het persbericht dus over uitbreidt. Dat  is bedrijfsverzamelgebouw kennelijk, een jaar geleden in het leven geroepen om innovatie binnen en buiten Defensie te stimuleren. Daarvoor wordt geregeld samengewerkt met verschillende innovatiepartners die in het nabijgelegen verzamelgebouw Innovation Dock zitten. Dat geldt bijvoorbeeld voor de firma Flower Turbines. Dat bedrijf ontwikkelt verticale windmolens, die zonder radarbeelden te verstoren windenergie kunnen opwekken

©Mindbase 2021

De minister was onder de indruk. “Als MINDbase een ding laat zien, is dat het samenbrengen van Defensie met technologische bedrijven, start-ups en wetenschappelijke instituten, leidt tot ongekend veel innovatieve ideeën.” Een van de initiatieven vanuit Defensie leverde al een duurzaamheidsprijs op.. Dat was dus de Koopwijsprijs. U kent hem wel, het blok hout dat PIANOo uitreikt aan iedereen die een duurzame uitvinding gedaan heeft. Die prijs was uitgereikt voor het gebruik van gerecycled materiaal voor kleding van de marine. Maar dat Mindbase heeft dus ook flexibele zonnepanelen, in het veld te gebruiken batterijen, waterstofdrones en elektrische voertuigen staan op de lijst van innovaties.

Bron: Defensie, 3 maart 2021

Er werd ook, volgens Defensie “op innovatieve wijze” werk gemaakt van onschuldige verkoudheidsvirussen. Zo kreeg het bezoek volgens het persbericht een dongel mee, die piepte als iemand te dicht naast een ander stond. Het persbericht noemt dit dus innovatief maar opzettelijk liegen dat doen we hier niet: een dongel is een hele bejaarde uitvinding uit de eerste dagen van het internet, dat diende toen nog als aanvullende hardware en is later uitgebreid met internet functionaliteit. Zo’n Atari cassetterecorder was in wezen ook al een dongel, maar dan een zo groot dat niemand op het idee kwam om dat dongel te noemen. De term komt voor sinds in elk geval 1981 toen New Scientist ermee kwam, maar toen was het al niet nieuw. KPN biedt die dongels voor internet nog steeds aan, net als inbelverbinding. ISDN dan weer niet, dat was te nuttig. Maar dat terzijde.

Met zo’n dongel onding, dat elke zoveel tijd bij passeerders afgaat, ben je dus zelf je eigen scooterbeveiliging. De redactie van Aanbestedingsnieuws vindt dat al heel vervelend met scooters.  Met drie boodschappentassen vol proberen je fiets weg te pakken naast een rijtje met tien van die ondingen en dan vallen ze allemaal en gaan ze allemaal af. Door de hele straat. Zodat iedereen kijkt. Je kwam alleen maar even in de buurt, kruidje-roer-me-niet. Een afschuwelijke uitvinding dus, die dongel. Helemaal als mensen je hiermee gaan treiteren door steeds op 1,4 meter te gaan staan. En bij het besluipen van de vijand is het vast ook niet handig. Maar als je er je eigen soundboards van de Tilburgse kermis op kan installeren, tegen al die handtastelijke ministeriële collega’s; is het wel weer heel gaaf. “Alwéér een winnaaaarrrrrrrrrrr. Eeen gou-den pols-hor-loooooo-geeeee”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *