Kindcentrum Leudal West (Midden-Limburg) – Aanbestedingsnieuws

Kindcentrum Leudal West (Midden-Limburg)

Stichting SPOLT heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de nieuwbouw van een kindcentrum in Ittervoort De opgave omvat de huisvestiging van het Kindcentrum Leudal West te Ittervoort in midden-Limburg, met als gebruikers basisschool (met 8 klassen en ondersteunende ruimten), kinderopvang/bso (voor 2 groepen), bibliotheek, een sportzaal en buitenruimte. Hiervoor wordt een nieuw kindcentrum gerealiseerd (ca. 1.700m2 bvo) en een nieuwe sportzaal (ca. 1.000 m2 bvo). Het complex is gelegen aan de Brigittastraat/Heijerveld te Ittervoort.

De opdrachtgever van de opdracht is de Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT). De opdracht betreft de realisatie van Kindcentrum Leudal West te Ittervoort. Deze aanbesteding vindt plaats op basis van de geldende Aanbestedingswet 2012 (hierna: Aw 2012) en hoofdstuk 1 en 3 van het Aanbestedingsreglement Werken 2016. Er is verder aan de architectuur geen enkele eis behalve dat deze of gene niet uit Rusland moet komen en een hoop ervaring hebben met soortgelijke projecten. Is dat nu wel zo verstandig Als je doet wat je deed… dan krijg je… wat je kreeg.

Voor de bouw zitten complete tekeningen van architectenbureau Kern Architecten. Dat waren alleen uitgebreide bouwtekeningen die niet zo veel zeggen over de blikvanger dus we waren eens op de website gaan kijken, nou dat is echt lachen. De villa’s, distributiecentra en woonzorcentra zien er uit als crematoria, en het crematorium (in Maastricht) is ontworpen als een mooi oud kerkje. Als je de kinderen zou vragen wat ze nu het mooiste gebouw vinden van die architect, dan wijzen ze dus allemaal naar het crematorium. Het zal wel zijn dat wij de kunst van moderne architectuur niet verstaan. Hieronder dan maar een fragmentje van het gebouw zelf, symbolisch in 50 tinten grijs, met allemaal vierkantjes, beïnvloed door Kafka en misschien ook wel Blokken, van Bordewijk.

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/334192

https://www.architecturaluprising.com/

©Leudal 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *