Witteveen+Bos, Antea Group en Arcadis winnen ingenieursdiensten kademuren – Aanbestedingsnieuws

Witteveen+Bos, Antea Group en Arcadis winnen ingenieursdiensten kademuren

Witteveen+Bos, Antea Group en Arcadis zijn als winnaar uit de bus gekomen bij de aanbesteding van de SOK Ingenieursdiensten voor het programma Bruggen en Kademuren. Samen met het gemeentelijke ingenieursbureau gaan deze drie partijen de komende tien jaar de ingenieursdiensten leveren over de volle breedte van de opgave, van onderzoek tot uitvoering.

De SOK is ingericht op een intensieve, nauwe samenwerking. De externe partijen schuiven aan als gelijkwaardige partners van het programma Bruggen en Kademuren.  Het doel is om samen met alle interne en externe ketenpartners de werkzaamheden te versnellen met een factor 20. Dat betekent niet alleen in een veel hoger tempo vernieuwen, maar ook bijvoorbeeld versneld de kennis over de objecten op orde brengen, levensduurverlengende maatregelen ontwikkelen en sneller in staat zijn tot het uitvoeren van veiligheidsmaatregelen.

“Om die benodigde schaalsprong te maken is optimaliseren alleen niet genoeg, er zijn systeeminterventies nodig. Met andere woorden, we moeten anders gaan werken: seriematiger, met gestandaardiseerde werkpakketten en in een gestroomlijnde keten. We moeten alle schakels nauw op elkaar laten aansluiten. Daarvoor is een stabiele stroom van projecten nodig, en een open en transparante manier van samenwerken waarbij continu leren en verbeteren de norm is.”
Ivo Visser, verantwoordelijk directielid voor programmering, markt en versnelling van het programma Bruggen en Kademuren.

De drie SOK-partners bieden samen met het IB hun diensten over de volle breedte van het programma aan. Denk aan het maken van ontwerpen, contracten, inspecties en herberekeningen, maar ook aan advies bij de programmering en ondersteuning bij innovatieve fieldlabs. “Met hun ervaring en expertise op het gebied van seriematig werken, standaardiseren en ook parametrisch ontwerpen zijn deze externe partijen een perfecte partner voor het IB”, zegt Ivo. “Dat is hun kracht en meerwaarde voor ons.”

“Met onze ervaring in de stad en onze kennis van de versnelling van werkprocessen en productinnovaties willen we samen met de gemeente, de SOK-partners en alle belanghebbenden Amsterdam snel veilig en op orde brengen”, zegt Otto Schepers, projectdirecteur bij Witteveen+Bos. “En als het kan nog mooier achterlaten voor de volgende generaties.”

“Wij kunnen niet wachten om onze tanden in deze complexe opgave te zetten”, zegt Lidewij de Haas, directeur business development van Arcadis.  “Het historisch karakter van de Amsterdamse grachten, de complexiteit van het verkeerssysteem, de samenloop met andere opgaven – zoals energietransitie en klimaatadaptatie – maken het een machtig interessante puzzel die we graag helpen oplossen.”

Bron: Ingenieursbureau Amsterdam, 15 juli 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *