Over Ons – Aanbestedingsnieuws

Over Ons

Welkom bij Aanbestedingsnieuws. Dit is een vrijwillig initiatief van onafhankelijke aanbestedingsprofessionals. We bestaan uit een hecht team van juristen, ethici, projectmanagers uit de bouw, inkopers, redacteuren en journalisten. Wij zijn niet gelieerd aan enige overheid of aanbestedende dienst en hebben hen ook niet als klant. De site is tot nog toe gefinancierd uit eigen middelen. Met aanbestedingsnieuws hopen wij de aanbestedingswereld een beetje beter te maken.

Nieuws is in een vrije samenleving een belangrijke “checks and balances”. Nieuws is ook controle op de overheid, daar waar de politiek faalt te controleren. Dat dit laatste zo is, blijkt uit de complexiteit van de materie en de opeenstapeling van mislukte aanbestedingen. Het onderwerp aanbesteding kan maar nauwelijks rekenen op belangstelling van het algemeen publiek. Als er al vragen over worden gesteld door eenzame aanbestedingshelden, dan zitten er een halve man en een paardenkop in de zaal.

Aanbesteden is dus niet zo trendy. Er moeten in bed plassende bejaarden, zelfremmende politiewagens en in de hens vliegende treinen aan te pas komen voordat kranten geïnteresseerd raken in een aanbesteding. Het woord aanbesteding is al heel hinderlijk. Veel te lastige materie. Omdat de doelgroep net te klein en gevarieerd is, was het ook voor commerciële uitgevers, niet interessant genoeg. Na drie jaar Aanbestedingsnieuws weten we inmiddels dat de doelgroep mogelijk niet groot is, maar wel zijn er veel lezers uit andere groepen in de samenleving. Dat zijn o.a. belanghebbenden en geïnteresseerden bij een enkele aanbesteding.

Heeft u zelf een nieuwswaardig feit of een artikel, dan kunt u dat ons toesturen:

tipsredactie

De redactie.