De driedaagse werkweek en BPKV hoe schrijf je dat uit? – Aanbestedingsnieuws

De driedaagse werkweek en BPKV hoe schrijf je dat uit?

Laatst geupdate op september 29, 2021 door redactie

Foto: © Bornese Pluimvee en Knaagdierenvereniging https://bpkvborne.nl

Bij de redactie worden alle nieuwe aanbestedingen bijna dagelijks bekeken. Ik zeg bijna dagelijks want zo ondertussen zijn we gedwongen er een soort van driedaagse werkweek op na te houden.  Vrijwel geen aanbestedingen worden in het weekend geplaatst, zodat er op enkele dagen van de week er een minder aanbod van aankondigingen is. In het weekend zijn we graag allemaal vrij en de aanbestedingen van donderdag en vrijdag komen juist op zaterdag en zondag beschikbaar, dagen waarop ook de potentiële gegadigden en inschrijvers liever met hun benen op tafel liggen. Rest dus een 3 daagse werkweek. Op de redactie proberen we dat als volgt op te vangen. Vroeger besteedden op maandag aandacht aan de aanbestedingen op maandag. Sinds 12 mei betekent dat we nu op zondagavond kijken naar de aanbestedingen die op vrijdag, zaterdag en zondag op Tenderned verschenen. Dat zijn er heel wat, we zullen binnenkort eens een grafiek samenstellen dat dit staaft maar grosso modo is het verschil in de ordergrootte van 144 aankondigingen op zondagavond en 6 op dinsdag avond. Van die zes blijken dan 3 rectificaties en 2 afgesloten marktconsultaties, zodat er slechts één aankondiging overblijft. Redactie Eindhoven probeert dat als volgt een beetje op te delen. Op zondagavond beschrijven wij de aankondigingen van vrijdag en zaterdag  voor publicatie op maandag en op maandagavond de aankondigingen van zondag en zo die er zijn van maandag. Op dinsdagavond bekijken wij de aankondigingen van dinsdag, dat zijn de aankondigingen die op zondag op TED zijn geplaatst. Meestal zijn dat er nul zodat hier ter redactie aandacht wordt gegeven aan de marktconsultaties van de afgelopen dagen, als die tenminste nieuwswaardig zijn.

Op sommige dagen is zelfs dat niet voldoende om een lezenswaardige editie te verkrijgen, maar dan hebben we altijd nog de column. Zoals geschreven zien we nogal wat aankondigingen langskomen. De meeste aanbestedingen worden daarin gegund volgens de economisch meest voordelige inschrijving die bepaald wordt door de BKPV, de beste …

Ja, en dan wordt het wazig met dat uitschrijven. Wij volgen trouw de spellingchecker die onze teksten in het oog houdt. Als de aanbestedende diensten dat ook doen hebben ze blijkbaar allemaal inclusief Pianoo een andere spellingchecker. Met spaties, zonder spaties, met deelstrepen, met en zonder tussen-s, volgeboerd met hoofdletters of alleen prijs en kwaliteit met een hoofd letter. Dan ga je toch denken wat is nu het enig goede. Google is al jaren stuk daar hebben we niet veel aan.  Maar we vonden iets bij onze Vlaamse vrienden die toch , min of meer, dezelfde taal spreken. VRTtaal.net zegt:

prijs-kwaliteitsverhouding

Streepje tussen de gelijkwaardige delen.

Ook de variant ‘prijs-kwaliteitverhouding’, zonder tussen-s, is juist.

De andere varianten zijn dus niet toegestaan en daar sluiten wij, redactie Eindhoven ons bij aan. Maar als hij ontbreekt vogelen we wel de -s er tussen. Eenheid begrijpt u wel.

Drs. Ing. E.R.G. Ploeg, redactie Eindhoven

5 thoughts on “De driedaagse werkweek en BPKV hoe schrijf je dat uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *