Boomsma (CDA) noemt aanbesteding onderhoud kerktorens “Krankzinnige bureaucratie” – Aanbestedingsnieuws

Boomsma (CDA) noemt aanbesteding onderhoud kerktorens “Krankzinnige bureaucratie”

Diederik Boomsma (CDA) neemt tegenover AT5 geen blad voor de mond als het gaat om de aanbesteding voor torenbeklimming van Amsterdamse kerktorens. Omdat geen enkele partij aan de voorwaarden voldeed, is de aanbesteding, zo bericht de lokale krant, mislukt. Dat heeft vooral gevolgen voor het bedrijfje Tower Tours dat compleet verrast werd door de aanbesteding en het niet verlengen van het contract.

 

“Het is natuurlijk volkomen idioot, alsof of er allerlei Bulgaren, Polen of Italianen dan hier naar Amsterdam moeten komen om mensen rond te leiden in de Oude Kerk? Dat slaat nergens op en het is weer typisch een voorbeeld van een overdreven en onnodige interpretatie van die wetgeving door de gemeente Amsterdam”, aldus Boomsma.
https://www.at5.nl/artikelen/221638/kerktorens-deze-zomer-dicht-door-aanbesteding-gemeente-krankzinnige-bureaucratie

Eerder in 2020 berichtte de gemeente in reactie op vragen van Boomsma dat het onderhoud van de vele monumentale torens een veeljarenplan is, met een omderhoudsschema waarvan het onze redactie opviel dat de laatste torenrestauratie precies voor de introductie van de aanbestedingsrichtlijn was. Houden zo, want met een aanbesteding wordt alles maar gesloopt.

Over de specifieke omvang van de beschikbare en benodigde budgetten doet het college geen mededelingen. Dit betreft namelijk marktgevoelige informatie, waarvan publicatie ongewenst is in het proces van publieke aanbesteding van onderhoud en restauraties. https://amsterdam.raadsinformatie.nl/document/8354951/2

Op zich kan men qua aanbestedingsfilosofie weinig inbrengen tegen het argument “krankzinnige bureaucratie”. Dat is natuurlijk ook zo. Aanbestedingsnieuws kwam al met deze filosofie op de proppen, toen de Bulgaren, Polen en Italianen ook niet kwamen opdraven voor een opdracht voor Rotterdamse uitvaartdichter.  Maar zo heeft Amsterdam wel meer aanbestedingen waar nooit een buitenlands bedrijf op gaat reageren. De aanbesteding inburgeringscursussen. De aanbesteding Zuidasdok. De aanbesteding specialistische jeugdhulp. Waarom die krankzinnige bureaucratie dan weer wel?

Een krankzinnige bureaucratie, dat is ipso facto wel waar voor elke aanbesteding.  http://www.aanbestedingsnieuws.nl/onethisch-aanbesteden-verergert-schuldhulpverlening/ Maar of er geen sprake is van grensoverschrijdend belang, is nog niet makkelijk vast te stellen alleen maar aan *amsterdamse torens en *gebrek aan belangstelling in Bulgarije, Polen en Italië. In Eindhoven is het niet. En in Texel wel. Zoiets. Aanbestedingsnieuws volgt het ook niet meer. Toen het een officiele guerre des juges werd, was het officiëel duidelijk dat het blijkbaar nog niet iedereen duidelijk is hoe het zit met dat aanbesteden.  http://www.aanbestedingsnieuws.nl/rechtbank-over-1grensoverschrijdend-belang-haagse-hof-snapt-er-niks-van/

 

Wat zag overigens Aanbestedingsnieuws ooit in een documentaire… groot fan van Amsterdamse torens, omdat die zo leuk zijn om te schilderen, is prinses Beatrix. Met zo’n koninklijk belang valt er misschien meer te regelen als het gaat om het behoud van monumentale waarden door het laten uitvoeren van conserverend werk door vakspecialisten, hatsjoe aanbesteding regeringsvliegtuig hatsjoe.

Bron: https://www.at5.nl/artikelen/221638/kerktorens-deze-zomer-dicht-door-aanbesteding-gemeente-krankzinnige-bureaucratie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *