Vlonderpad van K_Dekker voor veilige overweg – Aanbestedingsnieuws

Vlonderpad van K_Dekker voor veilige overweg

ProRail heeft met de gemeente Enkhuizen en bouwbedrijf K_Dekker een nieuw vlonderpad geopend. Deze route vervangt de Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) op de Omgelegde Burgwal in Enkhuizen. Deze onbewaakte overweg was vanwege de veiligheid een punt van zorg voor zowel ProRail als de lokale gemeenschap. “Met het vlonderpad langs het talud en onder de spoorbrug door bieden we een veilig alternatief voor wandelaars in de regio,” aldus Harro Homan, regiodirecteur van ProRail.

De werkzaamheden omvatten naast het ontwerp en de aanleg van het pad, ook de sluiting van de NABO. “Dankzij de inzet van K_Dekker en de samenwerking hebben we dit project succesvol kunnen afronden. En dat ondanks de beperkte tijd en bouwplaatsruimte en de uitdagingen van werken vanaf het water,” vervolgt Homan.

©Prorail 2024

Dit project in Enkhuizen maakt deel uit van een bredere ambitie van ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om alle 180 openbaar toegankelijke NABO in Nederland te sluiten of aan te passen. “Het opheffen van deze overwegen verhoogt niet alleen de veiligheid op en rond het spoor, maar verbetert ook de leefbaarheid en bereikbaarheid in de betrokken regio’s,” benadrukt Homan.

Bron: Prorail, 30 april 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *