Uitvaartgedicht Rotterdam in gevaar door aanbesteding 2b-diensten – Aanbestedingsnieuws

Uitvaartgedicht Rotterdam in gevaar door aanbesteding 2b-diensten

Jaarlijks overlijden een handvol mensen in Rotterdam, zonder nabestaanden. Zij krijgen van gemeentewege een uitvaart. Hiervoor verleende Rotterdam de taak onderhands aan een uitvaartonderneming. Door het aan te besteden, is het niet waarschijnlijk dat de nieuwe onderneming ook de taak van dichter op zich neemt.

De gemeente kiest voor een sobere uitvaart om zo de kosten te drukken. Meestal probeert men uit te zoeken of de overledene bij leven heeft aangegeven of hij/zij de voorkeur had voor een begrafenis of crematie. Bij een tarief van €3200 per uitvaart is er in Rotterdam in totaal tot nog toe €316.800 uitgegeven in 2016 aan gemeentelijke uitvaarten. Gemiddeld genomen worden per jaar ca. 150 uitvaarten via de gemeente geregeld, wat neerkomt op een bedrag van ca. €480.000 in totaal.

Omdat de gemeentelijke uitvaart ook onder 2b-diensten valt, verloopt dit nu via een aanbesteding. Die is gepubliceerd op CommerceHub.

De dichter kreeg €300,- per gedicht. Hij vindt zijn taak erg belangrijk. In de dood zijn we allemaal hetzelfde. “Het ziet ernaar uit dat het nu definitief is”, zegt de Rotterdamse dichter Rien Vroegindeweij tegen RTV Rijnmond. “Want dan komt er zo’n begrafenisondernemer uit Napels ofzo. En die gaat het
toch zo goedkoop mogelijk doen voor een zo laag mogelijke prijs.” Niet alleen Napels, maar ook Capelle aan de IJssel is niet toegestaan.

pverotterdam

In het Programma van Eisen zit geen gedicht, maar nog wel een bloemstuk op de kist, tenzij de opdrachtgever, de gemeente, dat niet nodig vindt. Daarnaast moet die ondernemer, de beste uitvaartbegeleider, wel een uitvaartcentrum vinden in Rotterdam. Als er geen nabestaanden zijn, moet er iemand van de gemeente Rotterdam aanwezig zijn bij de uitvaart.

De beste uitvaartverzorger kan zich melden via het Commerce Hub platform:

Zie ook:
http://www.eenzameuitvaart.nl/
http://www.rijnmond.nl/nieuws/147745/Eenzame-uitvaart-mogelijk-straks-nog-eenzamer
https://portal.commerce-hub.com/index.cfm?action=sourcing:__requestform.subscribe&document=B008FF0F-F241-9BFA-025D496F69F0054A

1 thought on “Uitvaartgedicht Rotterdam in gevaar door aanbesteding 2b-diensten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *