Waterdompelcontainers oplossing voor brand elektrische voertuigen – Aanbestedingsnieuws

Waterdompelcontainers oplossing voor brand elektrische voertuigen

Bergingsbedrijf Vreugdenhil uit Hoorn heeft een oplossing voor brand in elektrische voertuigen. Dat is de waterdompelcontainer. De containers kunnen met water worden afgevuld zodat het water een maximaal koelend effect op het accupakket heeft en de energie uit de accu`s ontlaadt, door contact met het water.

Dat is niet het enige voordeel van de watercontainers. Doordat er geen blusmiddelen in de riolering weglekken blijft de milieuverontreiniging beperkt. Het vervuilde bluswater blijft in de container en kan niet de bodem in lopen. Vreugdenhill is tevens gecertificeerd om dit afvalwater te bewaren en bij een verwerker aan te bieden.

©Vreugdenhil Berging 2019

Elektrische auto’ s, hybrides en waterstofauto’ s zijn door de stroom moeilijker te blussen en vliegen ook sneller in brand. “Een uitgebrande elektrische auto blijft een potentiële brandhaard, terwijl een elektrische auto met aanrijdingsschade en uitgeklapte airbag dat óók is.  Bovendien zijn de dampen die bij brand vrijkomen, erg giftig.

Vreugdenhil Berging ontwikkelt ook samen met onder meer brandweer, NEN instituut en Enersafe speciale trainingen en opleidingen. Samen met Battery Safety Solutions is een container ontwikkeld om het gestrande elektrische voertuig veilig in te vervoeren, met laadvloer, lier en blussysteem.

Zie ook:

https://www.vreugdenhilberging.nl/automotive-diensten/specialist-hulpverlening-electrisch–hybride-en-hydrogen

Vreugdenhil bezorgd over berging EV’s

Casus: brand in elektrische auto

https://www.geenstijl.nl/5148876/red-een-boom-koop-een-diesel/

https://www.brandweer.nl/brandweernederland/nieuws/2018/alles-over-de-batterij

4 thoughts on “Waterdompelcontainers oplossing voor brand elektrische voertuigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *