Noord-Holland leent 300.000 aan Circulair IQ – Aanbestedingsnieuws

Noord-Holland leent 300.000 aan Circulair IQ

Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van €300.000 verstrekt aan Circular IQ B.V.  Circular IQ is een software-tool die inkopers moet helpen bij de circulaire economie. Met deze software kunnen bedrijven en overheden de circulaire kenmerken van producten en materialen eenvoudig met elkaar vergelijken.

De lening van het Innovatiefonds is onderdeel van een grotere financieringsronde en stelt Circular IQ in staat om de software, die de afgelopen jaren veelvuldig is getest, verder te verfijnen en door te ontwikkelen, zodat er meer impact gemaakt kan worden.

©CircularIQ 2019

Roy Vercoulen, CEO van Circular IQ:

“Wij zijn erg blij met de rol die het Innovatiefonds Noord-Holland heeft gespeeld in het sluiten van onze financieringsronde. Nu kunnen we ons product en onze processen verder verbeteren, zodat hele ketens met onze software grip krijgen op circulariteit en hun impact meetbaar en onderbouwd kunnen verbeteren.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland:

“Circulariteit is een belangrijk thema, met name ook in inkoopprocessen. Met de software tools van Circular IQ kunnen bedrijven en overheden concrete stappen zetten met hun leveranciers en afnemers en zo circulariteit in hun producten en processen brengen. Verschillende ketens van leveranciers en afnemers hebben zich aan Circular IQ verbonden. De software oplossing van Circular IQ komt naast de consultancy en ondersteuning die de deskundigen van Circular IQ op locatie leveren.”

Bron: Noord-Holland, 12 augustus 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *