Instorting dak AZ geen belemmering voor Heerenveen – Aanbestedingsnieuws

Instorting dak AZ geen belemmering voor Heerenveen

Foto: van Oordt en Co
Suikerzakje Spreekbeelden 4

Volgens een bericht in de Leeuwarder Courant krijgt sportstad Heerenveen 6700 zonnepanelen op het dak. Onder sportstad Heerenveen valt ook het Abe Lenstra stadion dat zonnepanelen op het dak aan de lange zijden krijgt. De opdracht is onderhands gegund aan het Heerenveense Zonel Energy. De sportstad directeur Bleeker zegt in de krant dat hij blij is om met Zonel, een lokale partner samen te werken. Nou hebben wij, schrijvers en lezers van Aanbestedingsnieuws daar al eens over kunnen gniffelen. Heerenveen wil betere afspraken social return in toekomst. Daar de gunning op prijs is geweest, concurrent en ex sponsor Heerenveen GroenLeven was significant duurder, zal Zonel ongetwijfeld gebruik maken van een Litouwse fabrikant die ook nog komt monteren.

Nu is het zo dat het nog niet bekend is waardoor het dak van het AFAS stadion niet bestand bleek tegen harde wind, maar het bekend worden vandaag van een vier jaar oud filmpje van Sunprojects, leverancier van de panelen in het AFAS stadion is opmerkelijk. https://www.ad.nl/binnenland/installateur-dak-az-stadion-niet-berekend-op-zonnepanelen~aafa5193/

Je zou dus denken dat Sportstad Heerenveen even pas op de plaats maakt in plaats van een stel Litouwers op je dak laten, maar daarvan is vooralsnog geen sprake. Straks moeten we nog het spreekwoord aanpassen in “wie het onderste uit de kan wil, krijgt het dak op zijn neus”

Bron: https://www.lc.nl/sport/Sportstad-Heerenveen-krijgt-dak-met-6700-zonnepanelen-24731932.html

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *