Optisport wint beheer verkleind zwembad de Kuil – Aanbestedingsnieuws

Optisport wint beheer verkleind zwembad de Kuil

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft bekend gemaakt dat Optisport B.V. een concessie heeft gewonnen voor het beheer van sportcentrum de Kuil. Tijdens de standstill periode zijn geen bezwaren ingediend. Dit betekent dat de opdracht definitief is gegund aan de winnaar: Optisport BV. Dat volgt op een verbouwing, waarbij het zwembad is verkleind van 50 naar 25 meter. Huppa. 2x zo duurzaam, moet de gemeente gedacht hebben.

Eind vorig jaar is de nieuwbouw voor het sportcentrum begonnen. Wethouder Dirk-Jan Knol van Sport heeft dinsdag 11 december het bouwbord onthuld van het nieuwe Sportcentrum De Kuil, samen met Tom Haagmans en Ton Deurloo van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf.

Wel heeft het zwembad nu een extra groot peuterbad, zo meldt het Algemeen Dagblad. Vaessen heeft een inschrijving inclusief ontwerp gepresenteerd dat het beste aansluit bij het Programma van Eisen. Het team van de ervaren zwembad bouwer bestaat, naast de contractant zelf, uit architectenbureau Slangen + Koenis, Van Dorp Installatietechniek en Hoffman Elektro.

Dat architectenbureau zag Aanbestedingsnieuws al vaker als betrokken bij de renovatie (c.q. sterke vermindering) van zwembadfaciliteiten, de afgelopen 5 jaar. Eigenlijk een best behoorlijk lange lijst. Zwembad de Crommenije, een nieuw zwembadcomplex in de Belgische stad Aalst, het nieuwe zwembad van Velp, in Zaltbommel en in Voorthuizen en een Zwembad bij Mol en  Zwembad– en Clubaccommodatie De Geusselt en de Beuk in Purmerend en het VU Sportcentrum. De ontwerpen beginnen dan ook wel wat op elkaar te lijken.

En dat zijn er dan nog maar een paar. De lijst is echt aanzienlijk langer. Steeds is de aanleiding hetzelfde: er moet een aanbesteding, er moet iets met het zwembad, de exploitatiekosten zijn te groot, het is werkelijk ongelooflijk hoeveel zwembaden er nationaal wel niet zijn verbouwd. Stonden ze net allemaal de afgelopen 5 jaar op instorten? Dat we deze nationale ramp met zwembaden niet wat eerder zagen aankomen dan.

In december 2018 is aannemer Vaessen begonnen met sloopwerkzaamheden op het buitenbadterrein. Vanaf februari/maart 2019 begint de bouw van het nieuwe zwembad. De eerste werkzaamheden zijn dan de inrichting van het bouwterrein, het uitgraven van de nieuwe baden, transport van grond en de vervaardiging van de kelder. In het eerste kwartaal van 2019 wordt ook het nieuwe betonbad vervaardigd, dat van het 50 meterbad een 25 meterbad maakt. (red. AN. het definitief ontwerp is bekend gemaakt op 29 januari 2019) In de zomer van 2019 is het verkleinde buitenbad open voor bezoekers.

Tot 5 april hadden gegadigden de mogelijkheid om in te schrijven op de opdracht. Op 5 april hebben drie partijen ingeschreven op de exploitatie en het beheer van het nieuwe sportcentrum de Kuil. De drie inschrijvingen zijn door een beoordelingscommissie op de volgende gebieden:

• Algemene opzet beheer en exploitatie
• Verduurzaming
• Conceptontwikkeling recreatief zwemmen
• Conceptontwikkeling horeca
• Activiteitenaanbod, lokale meerwaarde en levendigheid
• Samenwerking met (maatschappelijke) organisaties
• Uitvoering van het onderhoud
• Continuïteit van de bedrijfsvoering
• Financiële onderbouwing

De beoordelingscommissie heeft op basis van de uitkomsten een gunningsadvies opgesteld. Dit advies is op 14 mei door het college van B&W overgenomen. Vanaf dit moment is een ’stand-still’ periode ingegaan van 20 dagen. Tijdens deze periode kunnen de partijen aan wie niet gegund is bezwaar maken. Op 4 juni  is de definitieve gunning bekend gemaakt en op 13 juni is bij een persconferentie de nieuwe exploitant gepresenteerd.

De redactie van Aanbestedingsnieuws zit eigenlijk met nog maar 1 vraag. Mag het niet wat radicaler, om de ijsberen te redden. Waarom niet een zwembad van 12,5 meter. Of 6 ,25 meter?

Bodegraven Reeuwijk, 16 juni 2019
Zie ook: RIB nr. 37/49 2019

Zie ook:

Aanbesteding renovatie Tongelreep mislukt

Tongelreep zwembad renovatie kostenstijging 9 miljoen

Aanbesteding ijsbaan en zwembad Leiden mislukt!

Aanbesteding zwembad Landgraaf mislukt

Zaanstad besteedt total engineering nieuwbouw zwembad de Slag aan

Politiek Harderwijk Breekt de nek zowat over Zwembadverbouwing

Bouw zwembad Arnhem kan starten

Aanbesteding op komst voor AquaAltena zwembad Woudrichem

Aanbesteding zwembad Vroomshoop gestaakt

Onduidelijkheid BTW beinvloedt aanbesteding exploitatie zwembaden

https://www.looopings.nl/weblog/8863/Zo-ligt-het-Eindhovense-zwemparadijs-de-Tongelreep-er-nu-bij.html

Ook in Ermelo sloop en nieuwbouw zwembad

VVD Twenterand: Eerst raadsbesluit, dan aanbesteden zwembad

[bol_product_links block_id=”bol_5d08378d56d27_selected-products” products=”9200000022664092,9200000045446642,9200000025428833,9200000057209007,9200000099299311″ name=”zwembad” sub_id=”incidenteel” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”501″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *