VVD Twenterand: Eerst raadsbesluit, dan aanbesteden zwembad – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

VVD Twenterand: Eerst raadsbesluit, dan aanbesteden zwembad

De VVD in Twenterand heeft vragen gesteld over wat het noemt, de “zwembadsoap”, een aanbesteding van het college voor een nieuw te bouwen overdekt zwembad in Twenterand. In de tweede helft van oktober staat een aanbesteding gepland, maar de raad heeft nog geen Programma van Eisen gezien.

Met de renovatie is volgens het college €645.000 gemoeid “en geen cent meer “. Daar heeft de VVD-fractie in de raad echter geen vertrouwen in. “Helaas wordt er nu getornd aan deze keiharde voorwaarde door het college, kennelijk zien ook zij nu in dat het budget overschreden wordt en doen ze er alles aan, om althans op papier, binnen dit bedrag te blijven. De raad heeft op 20 december 2016, nogmaals de 645.000 euro voor zwemmen in Twenterand vastgesteld  en tot op dat moment is er nooit over een indexering gesproken. Nu plotseling dus wel.”

Volgens een nieuwsbericht van de gemeente Twenterand volgt de aanbesteding na een overleg met de provincie Overijssel en onderhandelingen met de grondeigenaren. Dan wordt het zwembad vanaf augustus aanbesteed en definitief gegund. En pas daarna komt er een procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, wat plaats moet vinden rondom de start van de bouw in 2018.

De lokale VVD-fractie vindt het “niet meer dan logisch dat, gezien onze interpretatie van het begrip delen, dit moet plaatsvinden voordat de aanbesteding wordt gepubliceerd. Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen blijkt echter dat dit niet gaat gebeuren, het programma van eisen wordt ons uitgedeeld op het moment dat de contractstukken worden gepubliceerd. Dit zal dus begin oktober plaatsvinden. De VVD vraagt de wethouder, voordat de contractstukken worden verzonden richting de (3) gekozen marktpartijen, een bijeenkomst te organiseren, waar u het programma van eisen met de raad deelt, zoals u ons heeft toegezegd en zoals wij dit hebben geïnterpreteerd. Op deze wijze kan ook de raad op haar beurt over dit programma van eisen haar mening met de wethouder delen, voordat dit programma als definitief wordt bestempeld en wordt gepubliceerd.”

Bron: gemeente Twenterand

Dat het Programma van Eisen van tevoren met de raad wordt gedeeld, vinden de raadsleden van belang omdat er duidelijke eisen zijn vanuit de raad met betrekking tot het doelgroepenbad, die veranderd zijn in “wensen” in uitlatingen tegenover de media.

De onderdelen ontwerp en bouw gaan over het nieuwe zwembad. In het totale project worden ook nieuwe afspraken gemaakt over het onderhoud en exploitatie. Deze onderdelen gaan over zowel het nieuwe bad als het buitenbad De Zandstuve. De toekomstige exploitant moet volgens de gemeentelijke nieuwsberichten verantwoordelijk worden voor de exploitatie van beide zwembaden.

Bron: DeltaFM,
VVD Gemeente Twenterand

Zie ook: https://www.twenterand.nl/zwemmenintwenterand/toekomst-zwembaden_44561/item/nieuw-zwembad_25141.html

https://www.twenterand.nl/zwemmenintwenterand/toekomst-zwembaden_44561/

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 thought on “VVD Twenterand: Eerst raadsbesluit, dan aanbesteden zwembad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *