Tongelreep zwembad renovatie kostenstijging 9 miljoen – Aanbestedingsnieuws

Tongelreep zwembad renovatie kostenstijging 9 miljoen

Aanbestedingsnieuws berichtte 28 mei al dat de aanbesteding voor de renovatie van het zwembad De Tongelreep in Eindhoven was mislukt. Toen was echter nog niet bekend met welk bedrag er was ingeschreven op de aanbesteding. Dat is nu boven water gehaald, het blijkt te gaan om een kostenoverschrijding van het oorspronkelijk gereserveerde budget ter waarde van € 9 miljoen.

Het Eindhovense zwembad Tongelreep is nu al 2 jaar is gesloten, in verband met een renovatie. Doel van de renovatie is het ombouwen van het golfslafbad naar een rechthoekig doelgroepenbad en het buitenbad naar een spraypark. De enige inschrijver op de aanbesteding voor de renovatie van het eerste deel van de Tongelreep,  heeft ingeschreven met een som van €21 miljoen. De raad had een bedrag van 19,2 miljoen uitgetrokken voor het totale traject waarvan 12 miljoen voor het eerste deel.

De motieven van het precieze uit te voeren plan waren juist dat het compleet opnieuw bouwen van het monumentale zwembad goedkoper zou zijn dan het te renoveren. Het college van Eindhoven denkt dat dat ligt aan de veranderde marktsituatie en laat het extern onderzoeken.

Bron: Omroep Brabant/ Eindhovens Dagblad, 12 september 2018

https://www.ed.nl/eindhoven/tongelreep-eindhoven-terug-bij-af-aanbesteding-mislukt~a2e6da9f/

 

http://www.omroepbrabant.nl/?news/282336872/Nieuwbouw+zwembad+De+Tongelreep+in+Eindhoven+voorlopig+in+ijskast+aanbesteding+mislukt+.aspx

Aanbesteding renovatie Tongelreep mislukt

 

2 thoughts on “Tongelreep zwembad renovatie kostenstijging 9 miljoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *