Politiek Harderwijk Breekt de nek zowat over Zwembadverbouwing – Aanbestedingsnieuws

Politiek Harderwijk Breekt de nek zowat over Zwembadverbouwing

Foto: Harderwijk.nl

Vragen en twijfels overheersen de Harderwijkse gemeenteraad. Komen er meer zwemmers naar zwembad Sypel als er voor 1,8 miljoen euro extra aan glijbanen en een waterspeeltuin in worden gebouwd? Hoe maakt men het zwembad energieneutraal? Wat kost een breder of dieper wedstrijdbad? Slechts enkele vragen die in Harderwijk spelen en niet in bijvoorbeeld Eindhoven waar een wethouder “met visie” het binnen en buiten bad met glijbanen en golfslag onverbiddelijk sloot en waar nu al meer dan een jaar lang de glijbanen staan te verschimmelen omdat men het daar ook niet meer weet.

Op basis van een rapport van adviesbureau Synarchis was het college van burgemeester en wethouders met het voorstel gekomen voor de verbouwing, met daarin een wedstrijdbad met verstelbare bodem en een maximale diepte van 2,4 meter, terwijl de ideale duikdiepte 3,5 meter is  , een instructiebad en een peuterbad, met mogelijkheden voor medisch therapeutisch zwemmen en “funelementen” – twee glijbanen en een “spraypark”. Dat kost bij elkaar, volgens het adviesbureau, bijna 10 miljoen euro. Daar komen dan ook nog de kosten bij om het zwembad energieneutraal te laten draaien.

En daar hadden de coalitiepartijen VVD, Harderwijk Anders, CDA en ChristenUnie net als de oppositie tal van vragen bij, die zij stelden aan wethouder Companjen en Emiel van der Heijden van adviesbureau Synarchis, zo meldt ons de Stentor. Na een schorsing op verzoek van Harderwijk Anders werd uiteindelijk besloten dat wethouder Companjen eerst alle vragen schriftelijk moet beantwoorden. Pas daarna zal de politiek zich verder een oordeel vormen.

Bron: De Stentor ,10 december 2019

 

 

1 thought on “Politiek Harderwijk Breekt de nek zowat over Zwembadverbouwing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *