Amsterdam investeert in toiletvoorzieningen – Aanbestedingsnieuws

Amsterdam investeert in toiletvoorzieningen

©Amsterdam 2021

Amsterdam gaat 4,6 miljoen investeren in toiletvoorzieningen. Dat maakte de gemeente afgelopen donderdag bekend. Tot 2026 wil de stad 4 miljoen euro investeren in de bouw van openbare toiletten in parken en op andere groene recreatieplekken. Het worden wc’s die het hele jaar door voor iedereen toegankelijk zijn.

Amsterdamse parken en groene recreatieplekken zijn de afgelopen tijd nog populairder geworden dan ze al waren, zo stelt het persbericht. De Amsterdammer is voor toiletvoorzieningen veelal op horeca aangewezen. Dat geldt met name voor de mensen die geen gebruik kunnen of willen maken van de plaskrul en plaskruizen.

Daarom heeft de gemeente in de begroting voor 2022 nu het voorstel opgenomen om de komende 4 jaar telkens 1 miljoen euro te investeren in vaste, rolstoelvriendelijke toiletten die het hele jaar door voor iedereen toegankelijk zijn. De beslissing over dit voorstel valt op 10 en 11 november 2021. Dan bepaalt de gemeenteraad of het ook echt wordt goedgekeurd.

Blijkens de legenda zijn er, “staande toiletten”, gehandicaptentoiletten en “seizoenstoiletten” niet meegeteld,  7 openbare toiletten in de binnenstad, waarvan 1 in oost en de oostelijke binnenstad en nog eens 3 buiten de ring. In noord bij het Plejadenplein is er kennelijk ook nog 1. Je zou dat niet verwachten voor een stad die normaal miljoenen toeristen trekt.

Zie eerder:

Openbaar toilet Purmerend

Leiden plaatst extra openbare toiletten

Utrechtse toiletten geleverd, Maag Lever Darmstichting opgelucht

De nood blijft hoog in Purmerend

Toiletliften in Utrecht voor genderneutraal plassen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *