Utrechtse toiletten geleverd, Maag Lever Darmstichting opgelucht – Aanbestedingsnieuws

Utrechtse toiletten geleverd, Maag Lever Darmstichting opgelucht

De eerste Utrechtste openbare toiletten zijn naar tevredenheid opgeleverd. De nieuwe toileteenheid in stadspark De Voorveldse Polder is geplaatst naast de waterspeeltuin de Zeven Stroompjes. De dixi’s zijn daarmee vervangen door een permanente voorziening. In het huisje zit één toilet voor mindervaliden, drie urinoirs, twee wc’s en een gelegenheid waar baby’s kunnen worden verschoond.

Wethouder Geldof: “Ook in stadsparken Lepelenburg, Julianapark en Wilhelminapark komen permanente toiletvoorzieningen. En in de binnenstad komen vier verzinkbare toiletten voor zowel staand als zittend gebruik.”
Landelijk is er in veel steden een tekort aan openbare toiletvoorzieningen. Daarnaast is het lastig er een aanbesteding voor uit te schrijven aangezien er weinig leveranciers zijn, met een grote variëteit aan producten. Als je niet op kwaliteit aanbesteedt, kan een toiletvoorziening al gauw bekaaid ervan af komen, met een dixi of een plaskruis.

De komst van de vaste voorzieningen voor openbare toiletten is een grote opluchting voor de Maag Lever Darmstichting. Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting: “Wij zijn erg blij dat de gemeente een aantal nieuwe toiletvoorzieningen plaatst in Utrecht. De Maag Lever Darm Stichting maakt zich samen met patiëntenverenigingen sterk om meer openbare en opengestelde toiletten te realiseren.

De Maag Lever Darmstichting zit erg in haar maag met het tekort aan openbare toiletvoorzieningen en is een petitie gestart om meer openbare toiletten te realiseren in de openbare ruimte. In april moet de petitie aan de kamer worden aangeboden.

Bron: Pixabay Alexas Photos https://pixabay.com/nl/kikker-mobiele-telefoon-toilet-loo-914131/

Ook is er een app gelanceerd: www.hogenood.nu waar je kan zien waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is. Rotterdam is vorig jaar tot best voorziene stad verklaard door hogenood.nu. Volgens een concurrerende site www.waarkaniknaardewc.nl komt Amsterdam echter als beste grote stad uit de bus, van de 50 grootste gemeenten scoort Súdwest-Fryslân het beste. Hekkesluiters zijn Zaanstad, Tilburg, Zwolle, Schiedam, Oss en Alphen aan den Rijn.

Bekende leveranciers zijn het Duitse Hering Bau en het Engelse Danfo en het Nederlandse Sanitronics en Urilift, van de verzinkbare urinoirs.

Zie ook: https://www.mlds.nl/opening-openbare-toiletten-utrecht/

1 thought on “Utrechtse toiletten geleverd, Maag Lever Darmstichting opgelucht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *