Vodafone wint aanbesteding mobiele telefoons rijksambtenaren – Aanbestedingsnieuws

Vodafone wint aanbesteding mobiele telefoons rijksambtenaren

Vodafone heeft de aanbesteding voor mobiele telefoons van rijksambtenaren gewonnen.  Het gaat om 180.000 apparaten voor de komende 4 tot 7 jaar. Ook voorziet Vodafone de werknemers van het ministerie van flexibele werkplekken. Voor deze opdracht leverde Vodafone al aan rijksambtenaren. Vodafone, dat recent fuseerde met kabelbedrijf Ziggo en onderdeel is van Liberty Global, is er trots op.

John van Vianen, directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo: ‘We zijn heel trots dat we een belangrijke klant als de overheid weer aan ons weten te binden. Vodafone is inmiddels al meer dan 15 jaar leverancier van mobiele communicatie voor de overheid. Met deze overeenkomsten bieden wij de Rijksoverheid de mogelijkheid om flexibel te werken dankzij een snelle en stabiele mobiele verbinding met een futureproof netwerk.’

©Rijksoverheid 2017
Bron: https://www.flickr.com/photos/minister-president/7837790390/

Het is niet het enige aanbestedingsnieuws van het nieuwe bedrijf VodafoneZiggo. Ziggo heeft ook een tender gewonnen; namelijk de rijksbrede aanbesteding voor servicenummers voor de centrale overheid. Twee belangrijke telefoonnummers binnen deze opdracht zijn de Belastingtelefoon (0800-0543) en het loket Informatie Rijksoverheid (1400). Ziggo en Vodafone kunnen samen een nóg breder portfolio aanbieden, deze dubbele winst is daar een bevestiging van. Klik hier voor het persbericht van Ziggo.

Over de aanbesteding voor mobiele telefonie zijn in mei 2017 kamervragen gesteld. Zo wilden de kamerleden weten hoe de privacy van bellers gewaarborgd blijft, nu Vodafone geen staatsbedrijf meer is maar in particuliere handen is gevallen. Het gaat hierbij met name om de vraag in hoeverre de bedrijven nu onder de reikwijdte van de USA Freedom Act zijn komen te vallen.

 

Zie eerder: SP-fractie stelt vragen over aanbesteding mobiele telefoons

Zie ook:

https://www.vodafone.nl/over-vodafone-ziggo/nieuws/nieuws.html?post_id=283423

 

Vodafone faciliteert flexibel werken bij Rijksoverheid

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *