Haarlemmermeer renoveert kunstgras – Aanbestedingsnieuws

Haarlemmermeer renoveert kunstgras

De gemeente Haarlemmermeer wil zijn kunstgras renoveren en heeft daartoe een aanbesteding geplaatst. Met deze aanbestedingsprocedure is de gemeente Haarlemmermeer (hierna ook aangeduid met ‘aanbestedende dienst’) voornemens één partij te selecteren voor de uitvoering van het vervangen van twee kunstgrasvelden (voetbal.

De opdracht reconstructie kunstgras sportvelden Haarlemmermeer 2024 bestaat in hoofdzaak uit: • Het renoveren van een kunstgrasveld en recreatieveldjes • Het aanleggen van een kunstgrasveld met grondwerk • Het herstraten van bestrating • Kabels en leidingen en straatmeubilair zie uitgebreide bestekken 23-024, 23-025 en 23-026

De levering van de kunstgrasmatten wordt beheerst door opdrachtnemer en de uitvoering van de velden wordt binnen de gestelde termijnen volgens
bestek uitgevoerd.

Hierbij is een coöperatieve samenwerking tussen opdrachtnemer en opdrachtgever in de voorbereiding én in
de uitvoering van deze (deel)  projecten én ondervindt de betreffende Sportvereniging zo min mogelijk hinder.

Bron: Tenderned / Aanbestedingsleidraad 11 maart 2024,

NDR

Foto: Pixabay

Kunstgras is wel groen, maar gras wordt het nooit. Duurzaam kun je het niet noemen, zeker niet als het ook nog wordt gerenoveerd, nu er geen oplossingen zijn om het oude kunstgras te recyclen.

De redactie van Aanbestedingsnieuws keek erg op van dat er geen aandacht wordt besteed aan de eisen aan de infill van het kunstgras, waar Zembla al jaren geleden van berichtte dat dit door sommige leveranciers met kankerverwekkende stoffen gebeurt. Zie eerder”

Zembla: Milieukeur kunstgras stelt weinig voor

Ook Belgen niet blij met wat ze hebben: kunstgras bij RvS bevochten

Kabinet gaat bij EU aandringen op regels rubbergranulaat

Vervangen kunstgrasvelden vv Unitas en vv DSE Etten-Leur

Wel worden er eisen gesteld aan  het gebruik van fossiele brandstoffen. Opdrachtgever wil de bijdrage aan klimaatverandering minimaliseren en wil hiertoe de inzet van  duurzame (niet fossiele) brandstoffen en duurzame energie stimuleren.

Het is natuurlijk evident dat gras groener is dan kunstgras. De nieuwe kunststof grasmat neerleggen met elektrisch vervoer, hoeveel graszoden zet dat nu aan de dijk?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »