Dinkelland houdt aanbesteding voor nieuwbouw zwembad Dorper Esch – Aanbestedingsnieuws

Dinkelland houdt aanbesteding voor nieuwbouw zwembad Dorper Esch

De aanbesteding voor de renovatie en nieuwbouw van sport- en zwemcomplex Dorper Esch gaat van start. Dinsdagavond 28 maart heeft de gemeenteraad Dinkelland het krediet van 5,6 miljoen beschikbaar gesteld. Gegadigden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opdracht. De gemeente Dinkelland heeft de “Design & Build-methode” gekozen als aanbestedingsvorm voor de renovatie en nieuwbouw van Dorper Esch.

In een Design & Build opdracht zijn de traditionele architecten- en aannemersrol samengevoegd in één contractpartij. Ontwerp en realisatie van Dorper Esch gaan in één hand samen en wordt aan één contractpartij overgelaten. Het grote voordeel van deze vorm is dat er een maximale afstemming is tussen ontwerp en bouw. De gemeente Dinkelland koppelt hier ook nog de onderhoudsopgave aan. Dat betekent dat de contractpartij zich ook verbindt aan het meerjarig onderhoud van de accommodatie.

Er wordt een wedstrijdbad bijgebouwd. Daarnaast moet het horecagedeelte en de kleedruimtes vervangen en vernieuwd en wordt de aangelegen sporthal gerenoveerd. De nieuwbouw van het wedstrijdbad is gepland op de plaats van het recreatiebad. Dat blijkt uit onderzoek van de redactie van Aanbestedingsnieuws naar de aanbestedingsstukken op Negometrix. De nadrukkelijk voor de jeugd en jongeren bedoelde voorziening verdwijnt daarmee, ten gunste van een even rechthoekig wedstrijdbad. Het eveneens rechthoekige “doelgroepenbad” dat eveneens voor banenzwemmen en wedstrijdzwemmen kan gebruikt worden, blijft wel behouden.

Het doet denken aan de situatie bij de Tongelreep in Eindhoven. Bij de Tongelreep heeft het gemeentebestuur een groot topsport-wedstrijdbad gefinancierd dat zodanig op de begroting drukt, dat het recreatiebad voor de jeugd erom is gesloten. Het argument van het lokaal bestuur was daarbij dat “het niet een taak van de gemeente is, een pretpark te financieren”. Een SP-wethouder moest aldaar het veld ruimen omdat het de plannen niet uit wilde voeren. Wethouder Schreurs duwde het voorstel er daarop door in een extra ingelaste vergadering, waar weinig raadsleden aanwezigen waren. De sluiting van het golfslagbad leidde tot ongeloof tot ver buiten de regio van Eindhoven.

Via Negometrix kunnen geïnteresseerde partijen zich aanmelden en meedingen naar de aanbesteding. Er is gekozen voor een aanbesteding met voorselectie. Op basis van een voorselectie wordt bepaald welke gegadigden tot inschrijving worden uitgenodigd. Maximaal vijf gegadigden kunnen daarna daadwerkelijk een plan voor de renovatie en nieuwbouw uitwerken. Voor partijen die graag meer informatie willen over de aanbesteding en de kerncompetenties waar ze aan moeten voldoen, wordt op dinsdag 4 april een informatieavond georganiseerd door de gemeente Dinkelland. De aanbesteding is te vinden via: https://platform.negometrix.com/content/Tender/Supplier/TenderInformation.aspx?tenderId=55404

De verwachting is dat de gemeente in mei de partijen selecteert. De gunning van het project kan dan plaatsvinden in het najaar.

Bron: Negometrix/Dorperersch, 30 maart 2017

Het recreatiebad Bron afbeelding: http://www.zwembadendorperesch.nl/over-ons/

Luchtfoto ©Google 2017, in de rode cirkel onder meer het pyramidevormige dak van het recreatiebad.

 

 

Zie ook:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/245404652/Eindhoven+sluit+golfslagbad+Tongelreep+en+vormt+instructiebaden+om+tot+familiebad.aspx

1 thought on “Dinkelland houdt aanbesteding voor nieuwbouw zwembad Dorper Esch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *