Herder Westra wordt onderaannemer bij winnaar aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Herder Westra wordt onderaannemer bij winnaar aanbesteding

Schapenherder Westra, over wie deze krant eerder berichtte dat hij een aanbesteding voor duurzaam bermbeheer verloren had, gaat nu in dienst als onderaannemer van winnaar Wylde Weide.  De schapen kunnen hun hart ophalen, de kudde hoeft niet naar de slacht, om de enkele reden dat hun eigenaar de aanbesteding verloren heeft.

Dat heeft de gemeente Leeuwarden donderdag bekendgemaakt. De schapen van Westra kunnen hierdoor op de Groene Ster, een recreatiegebied ten oosten van Leeuwarden, blijven grazen. Bij Sam krijgen de schapen veel liefde en aandacht. Het actiecomité Pro-Sam en zijn kudde laat weten behoorlijk tevreden te zijn met dit resultaat, dat de afgelopen paar maanden echt bevochten moest worden. “Het moest van ver weg komen!”

In een eerdere raadsvergadering van 6 maart lieten de actievoerders van Pro-Sam weten: ” Meer dan 4000 burgers hebben hun handtekening voor het behoud van Sam en zijn kudde gezet. We krijgen vanuit het hele land grote steunbetuigingen voor onze actie, waarbij de landelijke pers een belangrijke en positieve rol speelt. Bijna iedereen is het met ons eens dat je niet op zulke zakelijke en bureaucratische gronden onze stadsschaapherder Sam en zijn schaapskudde zomaar aan de kant kan zetten.”

Bron: https://www.flickr.com/photos/rikkis_refuge/3557572093
 Door de vele steun vanuit de gemeenschap, de positieve aandacht van de plaatselijke en landelijke pers, een dappere Sam, een strijdbaar actiecomité én grote steun vanuit de gemeenteraad hebben we dit resultaat weten te bewerkstelligen. Heel veel dank hiervoor.”

Vrijdagmiddag 31 maart is er om 15.00 uur een persconferentie bij de kudde in de Groene Ster, waarbij ook wethouder F. Douwstra en de heer D. Sleurink aanwezig zullen zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *