Waarom niet aanbesteed? SP stelt kamervragen over Argosuitzending – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Waarom niet aanbesteed? SP stelt kamervragen over Argosuitzending

Foto: website SP https://www.sp.nl/nieuws/2017/01/van-dijk-geen-drempels-voor-hboer-op-weg-naar-universiteit

SP-kamerlid Jasper van Dijk heeft vragen gesteld aan de Minister van Onderwijs (OCW) Jet Bussemaker, naar aanleiding van de Argos-uitzending over promotiefraude aan de universiteit van Tilburg. In een uitzending van Argos kwam aan de orde dat een decaan bedragen tot €30.000 overmaakte voor de begeleiding van buitenpromovendi door een aan zijn familie geliëerd bedrijf dat bij de KvK als pedicuur geregistreerd staat.

“Was deze afspraak volgens u geoorloofd of had dit geld binnen de universiteit besteed moeten worden? Indien de uitbesteding van de begeleidingswerkzaamheden wel was geoorloofd, waarom was er dan geen sprake van een openbare aanbesteding?”

Van Dijk vraagt ook onder meer om het rapport dat door een externe commissie is verricht naar de kwaliteit van het onderzoek: “Zijn de promoties die onder leiding van De Ruijter tot stand zijn gekomen, van voldoende kwaliteit? Kan de Kamer het rapport ontvangen van de externe commissie die onderzoek heeft gedaan naar de wetenschappelijke integriteit?”

Bron: Kamerstukken II 2016/17, vraagnr. 2017Z03040

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2017Z03040.html

Zie eerder:

http://www.aanbestedingsnieuws.nl/universiteit-tilburg-ontdekt-frauderende-decaan-door-aanbesteden/

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *