Van der Ven – KWS wint aanbesteding nieuwe busremise Breda – Aanbestedingsnieuws

Van der Ven – KWS wint aanbesteding nieuwe busremise Breda

Van der Ven – KWS gaat het busstation van Breda bouwen.  De provincie Noord-Brabant en bouwcombinatie Van der Ven – KWS gaan er samen aan de slag voor een groene locatie die plek biedt aan wel 180 elektrische bussen. De oplevering staat gepland voor begin 2025.

Fragment Youtube clip©Brabant 2023

De provincie is initiatiefnemer van de nieuwe remise en heeft een strategisch gelegen stuk grond van zo’n 4 hectare aangekocht. Op deze plek komt een gebouw met een wasstraat, kantoren, kantine en plek voor onderhoud aan de bussen. Dat gebouw neemt een kleine 10% in van de ruimte op het perceel. De rest van het terrein is bedoeld voor het stallen van de bussen, gewoon in de buitenlucht. De ambitie is om op termijn ongeveer 180 elektrische bussen in Breda en omgeving te kunnen inzetten en in de remise te kunnen stallen.

Het openbaar vervoer wordt iedere 10 jaar aan een vervoerder gegund met een concessie. West-Brabant is één van de drie concessies die Brabant telt. Op dit moment rijden er zo’n 170 bussen van Arriva in West-Brabant. De vervoerder die het openbaar vervoer in de komende concessie in West-Brabant verzorgt, maakt straks als huurder gebruik van de nieuwe remise. Arriva Nederland en Qbuzz B.V. hebben zich ingeschreven voor de nieuwe concessie. In januari van 2024 wordt duidelijk welke vervoerder de concessie gewonnen heeft. De nieuwe busremise is begin 2025 gereed. Een paar maanden later, in de zomer van 2025, gaat de nieuwe concessie in.

Mobiliteit gedeputeerde Stijn Smeulders vindt de inkoop een voorbeeld van goed opdrachtgeverschap van de provincie Brabant.

“Als opdrachtgever voor deze busremise geven we hier als provincie het goede voorbeeld. We werken met veel natuurlijke materialen, er komt 15 meter ecozone rondom de remise en er groeien straks struiken en kruiden op het dak. Met deze zero emissie busremise is het ov in West-Brabant klaar voor de toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *