Leraren werven onder wenscommunisme – Aanbestedingsnieuws

Leraren werven onder wenscommunisme

De gemeente Amsterdam heeft een aardig en leerzaam inkoopprobleem met zijn docententekort. Die worden ingekocht met tenders natuurlijk. Door mensen die niet begrepen hebben dat je in Amsterdam weleens de rekening krijgt gepresenteerd van je eigen gedachtegoed om voor een vast salaris mensen de ergste dingen te laten doen. Leraren worden ingekocht op de vrije markt, want leraarslaven die bestaan op de een of andere manier niet. Het komt wel in de buurt.  Gelukkig is het een arbeidsmarkt, anders zouden ze de hoogste prijs vragen.

In een bevlogen artikel dat ook ingaat op de literaire geschiedenis van het leraarschap in Amsterdam, wordt geponeerd  dat je als leraar het verschil kan maken: https://www.amsterdam.nl/nieuws/achtergrond/ciskes-van-nu/ Kees de Jongen was inderdaad een mooi boek. Maar dat was toen, toen de kinderen nog thuis iets van opvoeding meekregen. Das war einmal (schrijf je dat zo?) Dus ja we willen niet enorm wijs doen maar het heeft er alle schijn van dat goede leraren liever webredacteur worden bij de gemeente Amsterdam. Dat kan wel kloppen, want dan heb je geen kinderen om les te geven. Ik ken een man met enorme pedagogische kwaliteiten, die is ook webredacteur van de gemeente Amsterdam. Volgens mij weet half Amsterdam nu ook over wie ik het heb.

Uw inzet kan het verschil maken. En er zijn veel voordelen aan werken als leraar in Amsterdam. Wilt u weten welke? Kijk dan op Leraar worden in Amsterdam.

Nou spoiler alert, we keken natuurlijk meteen wat de scholen tegenwoordig doen, om mensen ervan te overtuigen dat ze zich moeten aanmelden als leraar. Wat moet je die kinderen leren dan? Ze kunnen toch googelen? Vraag u zelf even af voor hoeveel geld u nou uw bed uit zou komen om half 7 om les te geven in uw vakgebied aan 30 ongemotiveerde kinderen voor het onderstaande lijstje? Het begint er al mee, dat de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is dat je vrij krijgt tijdens schoolvakanties. Joepiedepoepie. Wie wil er nou een baan, omdat ie die baan niet hoeft te doen. Bent u al overtuigd?

Het begon er al mee dat ik geen kinderen wilde, of in elk geval niet een, van een waardeloze vader zoals die lui op dat Ministerie die allemaal wonderwel kinderen hebben gekregen. Echt onbegrijpelijk. Die hoorde men dan weleens keihard onderhandelen op de vrije markt:  “dan loop je maar naar huis! Ok ik kom je wel ophalen met de volvo…waar ben je nu? Vind je het goed als we vanavond macaroni eten?” Hoe moet je je daar dan mee voortplanten, dan moet je wel een heel goede biologieleraar zijn.

Waarom zou je dan ook docent willen zijn? Dan heb je wel 30 van zulke kinderen. Weet je wel hoeveel van die kinderen, een waardeloze vader hebben? Wil ik het verschil maken? Welk verschil? Discrimineren is toch verschil maken? Dat mag toch niet? Nee, we maken geen verschil, we behandelen ze allemaal als kleine kinderen en als de volwassenen niet willen dat we discrimineren dan behandelen we de volwassenen dus ook als kleine kinderen. Als het aan mij ligt, komen er op deze manier geen kinderen meer, en dan heb je die scholen ook niet meer zo nodig.

Volgende vermeende voordeel: “voorrang op een woning”. De aangezochte wens-leraar is nu niet alleen kinderloos maar ook nog dakloos en licht narcistisch (dat hij een spiegel voorgehouden wil worden). Nou moet men als docent in Amsterdam allerlei verschrikkelijke dingen doen, zoals: in Amsterdam wonen. En Lesgeven. Aan een stuk of dertig van die Ajaciedjes. Die letten natuurlijk niet op in de klas en plakken kauwgom onder de tafels die je er dan zelf de hele ochtend onder af moet krabben omdat ze schoonmaak met een tender hebben ingekocht. Dan moet je wel heel veel van je zelf houden, inderdaad. Ja doei. Voor zo’n baan kom je toch je bed niet uit? Gelukkig komen er in Amsterdam steeds meer dakloze Nederlanders, misschien wil een van hen dan wel leraar Nederlands worden op Havo het Japanse Duizendknoopje.

Voorrang bij wonen? Ja ik weet al wat dat is, wonen in Amsterdam, ik heb hier zelf ook een te kleine woning. Wat is dat nu voor een lokkertje! Voorrang in de hel, lekker als eerste eeuwig verbranden omdat de onopgevoede onderbuurkinderen de eigen woning in de fik steken met vuurwerk. Er is natuurlijk een reden waarom al die mensen in Amsterdam liever een andere baan hebben, zelfs in de horeca. Daar werken namelijk allemaal expats die nog normen en waarden hebben vanuit het land van herkomst. Dan kun je de kinderen tenminste nog knechten dat ze ziek worden als ze hun handjes niet afwassen na de toiletgang.  Je moet bovendien zo veel mogelijk thuis werken zodat je de buurkinderen kan uitleggen hoe dat zit met brandveilig bouwen in het Bouwbesluit.

Bent u slim. Ja. Wilt u andere kinderen iets leren? Nee. Nee natuurlijk niet. Als ik suicidaal was dan wist ik wel gezelliger manieren om te gaan, dan les geven aan een VMBO vol onopgevoede Ciske de ratten. Ze leren zichzelf maar een beetje met Youtube filmpjes. Genoeg Chinezen maken die filmpjes omdat ze liever uitleggen hoe je een paprika snijdt in de vorm van een roos aan verwende pubers dan dat ze nog meer moeten staan in de fabriek voor het maken van nieuwe telefoons voor zo’n Ciske de Rat.

Ik ben al eens geconfronteerd met generatie Alpha en het bleek toen, dat zij dachten dat ze alles al wisten. Want het stond op een filmpje op Youtube. Nou mooi, ik weet ook al alles. Dus als zij dan ook alles weten hoef ik ze niets uit te leggen en dat is maar goed ook want advies van 3a3 wordt peperduur betaald.

Dus ja dan moet je als gemeente toch de bietenbrug op. Wie wil je zelf dat lesgeeft? Wie vind je dat les zou moeten geven? Kan je die iets bieden dat die persoon ook wil hebben? Hoe overtuig je deze persoon? Volgens mij hoeven ze niet veel verder te kijken dan in hun eigen organisatie onder de webredacteurs. En misschien weten die ook nog wel mensen. Want zulke literaire webredacteurs zijn kennelijk wel met heel veel gevoel voor de vrije markt ingekocht, waarschijnlijk door mensen die hun kinderen een leraar toewensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *