Hegeman bouwt spooronderdoorgang Heerhugowaard – Aanbestedingsnieuws

Hegeman bouwt spooronderdoorgang Heerhugowaard

De komende jaren gaat aannemer Hegeman Bouw & Infra namens ProRail aan de slag met de spooronderdoorgang in de Zuidtangent in Heerhugowaard. De gunning van dit contract werd vandaag (24 oktober) definitief. “Met deze belangrijke mijlpijl vieren we de start van de grootste ingreep in de ontwikkeling van het Stationskwartier”, vertelt wethouder Nils Langedijk. “De aanleg van de onderdoorgang maakt woningbouw mogelijk, snellere treinverbindingen, veiliger verkeerssituaties en maakt het gebied klimaatrobuust voor de toekomst.”

©prorail-heerhugowaard 2023

Voor ProRail en de gemeente Dijk en Waard is dit een heel belangrijk project. De Zuidtangent is een drukke verkeersader in Heerhugowaard en verbindt het centrumgebied van gemeente Dijk en Waard met de Ring Alkmaar (N242) en dorpen als Broek op Langedijk en Sint Pancras.

De omgeving van het station Heerhugowaard, waar de Zuidtangent onderdeel van is, maakt de komende jaren een enorme transformatie door. Er komt een nieuwe woonwijk met veel voorzieningen, vlakbij het station en in een waterrijke, groene omgeving.”

Sandor Smeele, projectmanager bij ProRail:

“Met Hegeman Bouw & Infra kunnen we aan de slag. We kijken uit naar de samenwerking met gemeente en Hegeman. We gaan er alles aan doen om het project binnen de kaders die de gemeenteraad heeft gesteld, te realiseren. Zowel het autoverkeer als het aantal treinen in de Zuidtangent nemen toe. Hierdoor moeten weggebruikers vaker en langer voor de spoorwegovergang wachten, met alle risico’s en gevaarlijk gedrag van dien. Met de nieuwe spooronderdoorgang komt hier een einde aan en verdwijnt een barrière in Dijk en Waard.”

“De komende drie jaar bouwen wij een prachtige spooronderdoorgang in Heerhugowaard”, aldus Roelof Mulder, realisatiemanager van Hegeman Bouw & Infra.

“Dit is een ontzettend gaaf project, in een omgeving waarvan je de potentie ruikt. Hoewel de bouw niet zonder hinder zal zijn, doen we ons uiterste best om de bouwperiode zo kort mogelijk te houden. En natuurlijk Heerhugowaard een onderdoorgang te geven waar men trots op kan zijn.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *