Strategische interdependentie en kennis van nu; Break down the wall – Aanbestedingsnieuws

Strategische interdependentie en kennis van nu; Break down the wall

Achteraf weet je alles. Achteraf gezien was er altijd maar 1 mogelijke toekomst, terwijl er van tevoren oneindig veel toekomsten mogelijk leken.

Men zegt dat ook wel van sterfbedden. Dan weet je wie je wel had moeten trouwen en wat je niet had moeten eten. En dat de put gedempt had moeten worden. En welke groene stroomleverancier je had moeten inschakelen. Da’s wel een beetje laat.

Dat wil dan nog niet automatisch zeggen dat je het ook van tevoren goed had kunnen doen. Nu had je misschien de zalm kunnen laten staan. Dat is een heel eenzijdige beslissing. Een gerookte zalm heeft geen mening over opgegeten worden. Als je van tevoren in je kristallen bol ziet dat de graat in je keel steekt, laat je de zalm staan. Maar wie je had moeten trouwen, dat hing ook toch tenminste een beetje van die ander en je toekomstige schoonvader af en is daarmee aanzienlijk minder beïnvloedbaar.

…. Oh had u verder willen lezen. Dat kan, hoor. Stuur een mailtje naar info@3a3.nl. Een goed advies is namelijk niet voor niets.
S.M. Ploeg
jurist/filosoof
geen rechtsfilosoof

1 thought on “Strategische interdependentie en kennis van nu; Break down the wall

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *