Schuimblus Tankwagens Twente gerectificeerd en opnieuw open – Aanbestedingsnieuws

Schuimblus Tankwagens Twente gerectificeerd en opnieuw open

Wel een beetje snel zijn. Want Twente wil schuimblus tankwagens.De opdracht staat online sinds 14-06-2021 maar heeft een sluitingsdatum van 21-06-2021 12:00. Nog maar 5 dagen de tijd dus. Nog opvallender, de aanbesteding stond al eens open. Op 20 april schreven we er ook al over. De aanbesteding blijkt dezelfde te zijn, maar dan gerectificeerd. Dat blijkt te zijn gebeurd op verzoek vanuit de markt. Wie de strijd dus al had opgegeven, kan alsnog opkrabbelen en een E-Herkenning 2 aanvragen.

De opdracht betreft het leveren van Schuimblus-Tankwagens conform het Programma van Eisen. In de aanbesteding van april “worden dus vijf eenvoudige en doelmatige schuimblusvoertuigen met een tankwagenfunctie uitgevraagd. De benadering kan ook andersom zijn: er worden vijf tankwagens met een schuimblusfunctie uitgevraagd. Met het afstoten van de huidige schuimblus-container en de industriële SB wordt tevens de gewenste conversie naar Fluorvrij schuim uitgevoerd. Het doel van deze aanbesteding is om een overeenkomst voor een vastgestelde overheidsopdracht te sluiten met één
opdrachtnemer. De contractduur van de overeenkomst loopt tot 31 december 2022, zijnde de uiterste leverdatum van de
vijf onderhavige voertuigen.”

Ook zijn er drie documenten bij gekomen:

Interessant is dat blijkt dat TED de rectificatie van de tender hindert. Zo meldt de inkoper in de aanbestedingsstukken:

Aangezien TenderNed een rechtstreekse koppeling heeft met de Europese TEDwebsite kan deze wijziging nog niet geheel worden doorgevoerd.Zodra het mogelijk is zal de desbetreffende termijn in TenderNed worden aangepast.

Aanbestedingsnieuws merkt zelf ook aan de lopende band ellende met de TED-publicaties. Zo verdwijnen geregeld alle publicaties in de RSS-feeds getuige de blokjes in onze rechtercolumn, balk hoe heet ut in het Engels sidebar.

©Brandweer IJsselland 2021
(fragment)

, waar aanbestedingen ook uit verdwijnen. Maar ook zijn er aanzienlijk minder Tenders gepubliceerd via TenderNed. Het aantal loopt zo terug dat we een beetje bezorgd zijn of nu het enige nuttige van dat hele aanbesteden: de transparantie van de inkoop, nu ook kopje onder dreigt te gaan, voor het inferieure TED, dat niet alle aanbestedingsdocumentatie publiceert en kennelijk ook publicaties tegenhoudt. Er lopen al zo veel werken- en leveringen en personeelsopdrachten terug, zo rond de zomer, helemaal met de situatie rond de corona. Kan dat er wel bij? Gelukkig zijn er nog onderdrempelige opdrachten op Negometrix en Aanbestedingskalender, wel is het echter zo, dat nu ook de grotere verkopers zich storten op kleinere opdrachten.

Bron: TenderNed, 14 juni 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *