Onderhoud Uiterwaarden IJssel belegd bij Maaskracht – Aanbestedingsnieuws

Onderhoud Uiterwaarden IJssel belegd bij Maaskracht

Rijkswaterstaat heeft het beheer en onderhoud in de Uiterwaarden van de IJssel, Rijntakken en Maas georganiseerd via het Waardengedreven OnderhoudsContract Uiterwaarden (WOCU). Maaskracht is de combinatie die het beheer en onderhoud in de Uiterwaarden langs de Maas uitvoert.

Foto: Https://bee;dbank.rws.nl, Rijkswaterstaat/ Rens Jacobs

Collectief Rivierenland gaat agrarisch natuurbeheer uitvoeren op graslandpercelen in de Gelderse uiterwaarden langs de Maas. Op 19 juli 2023 hebben Collectief Rivierenland en aannemerscombinatie Maaskracht die werkt in opdracht van Rijkswaterstaat hiervoor de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Rijkswaterstaat oordeelt er in een persbericht als volgt over: “Op deze manier wordt de kennis van de omgeving mét lokale agrarische ondernemers optimaal benut voor het beheer en onderhoud van de uiterwaarden.”

Maaskracht Uiterwaardenbeheer Maaskracht is een krachtenbundeling van de familiebedrijven Aannemersbedrijf Van Wijlen, Aannemersbedrijf M.J. Smits en Van de Wetering Infra, ondersteund door Tenders & Projects.

De werkzaamheden bestaan uit inspecties & monitoring, vegetatieonderhoud, natuurbeheer, én grond-, weg- en waterwerken aan o.a. geulen, plassen en oevers.

Bron: Rijkswaterstaat, 31 juli 2023

Zie verder:

Samenwerking uiterwaardenbeheer langs de Maas | Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *