Koninklijke Oosterhof Holman realiseert nieuwe landhoofden brug Drenthe – Aanbestedingsnieuws

Koninklijke Oosterhof Holman realiseert nieuwe landhoofden brug Drenthe

Aannemer Koninklijke Oosterhof Holman heeft een opdracht binnen gehaald om de nieuwe landhoofden te realiseren voor de brug Oostermoerse Vaart in Drenthe.

De brug was er, blijkens bescheiden onderzoek van Aanbestedingsnieuws wel aan toe. Zo zijn er in februari 2022 tijdelijke verkeerslichten geplaatst die het gemotoriseerde verkeer om-en-om over het brugdek toelaten. Daarmee wordt voorkomen dat de brug zou kunnen bezwijken aan een te zware belasting.

In oktober komt er een nieuw brugdek. Van 7 augustus tot en met 17 december 2023 is een gedeelte van de N386 afgesloten voor verkeer. In die periode wordt in De Groeve de bestaande brug over de Oostermoerse Vaart vervangen.

In de bouwvak wordt de bestaande brug gesloopt. De maand september gebruikt aannemer Koninklijke Oosterhof Holman om de nieuwe landhoofden te realiseren. In oktober komt er een nieuw brugdek. Daarna wordt een faunapassage aangelegd, komen er nieuwe leidingen en zijn er asfaltwerkzaamheden. In combinatie met werkzaamheden aan de brug wordt ook asfaltonderhoud gedaan. In de laatste 3 weken van september komt er nieuw asfalt op de Hunzeweg.

Bronnen: Drenthe, 27 juli 2023
Zie ook:
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15486499/nieuwe-brug-de-groeve-moet-in-december-klaar-zijn

https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/2023/juli/vervanging-brug-oostermoerse-vaart/

https://www.savetrafficnederland.nl/article/brug-oostermoerse-vaart

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *