Kamer van Koophandel zoekt multifunctionals, netwerkprinters en printpapier – Aanbestedingsnieuws

Kamer van Koophandel zoekt multifunctionals, netwerkprinters en printpapier

De Kamer van Koophandel is op zoek naar multifunctionals (MFP), netwerkprinters en printpapier. Een aanbesteding daarvoor is gepubliceerd op 4 oktober 2023 via het Mercell platform. Tot 13 oktober kunnen nog vragen worden gesteld voor de 1e inlichtingenronde.

De leverancier moet door het hele land kunnen leveren. De 2 beoordele

Foto: VNG Realisatie 2019

n of de levering in overeenkomst is is met het Plan van Eisen (130 excel rijen).

EERST VOLGENDE:
Deadline voor het stellen van vragen NVI 1
13 okt. 2023 (vr.), 9:00
Streefdatum publicatie nota van inlichtingen NVI 1
23 okt. 2023 (ma.)
Deadline voor het stellen van vragen NVI 2
27 okt. 2023 (vr.), 9:00
Streefdatum publicatie nota van inlichtingen NVI 2
06 nov. 2023 (ma.)
Deadline voor het indienen van offertes
17 nov. 2023 (vr.), 9:00
Verwachte datum bekend maken uitslag van de aanbesteding (voorgenomen gunningsbeslissing)
01 dec. 2023 (vr.)
Bezwaartermijn (20 dagen)
21 dec. 2023 (do.), 23:59
Definitieve gunning
22 dec. 2023 (vr.)
Beoogde ingangsdatum overeenkomst

Meer opvallend zijn misschien de eisen aan het printpapier. Dat moet probleemloos en zonder storingen gebruikt kunnen worden. Het blanco printpapier dient in dusdanige condities binnen te komen (na bestelling) dat een periode van acclimatiseren nooit langer hoeft te duren dan 24 uur om een probleemloze verwerking te garanderen. Etc.etc.

Het blanco printpapier dient in dusdanige condities binnen te komen (na bestelling) dat een periode van acclimatiseren nooit langer hoeft te duren dan 24 uur om een probleemloze verwerking te garanderen.

Een eventuele eigen voorraad van opdrachtnemer die is aangelegd voor levering aan KVK dient zodanig geconditioneerd te zijn opgeslagen dat kwaliteitsverlies door opslag is uitgesloten.

En eisen aan duurzaamheid? Die zijn er inderdaad ook. Zo moeten de trucks waarmee het papier gebracht moet worden minimaal emissieklasse 5 hebben. Het papier moet zelf ook voldoen aan het EU ecolabel en aan de Dutch Government Procurement Criteria for Timber,  Daar had 3a3 Publishing nog nooit van gehoord. Het blijkt gepubliceerd te zijn via het WRI World Resources Institute en de WBCSD World Business Council for Sustainable Development, waar we ook nog nooit van gehoord hadden. Toen Aanbestedingsnieuws begon in 2016 waren er helemaal geen producteisen aan papier. Dat dat er kennelijk nu wel is, en er ook insanties zijn die duurzame prestaties verwachten, is op zich een verbetering. Of het ook haalbaar is een of ondernemers het gaan uitvoeren, we gaan het meemaken.

http://www.probos.nl/images/pdf/bosberichten/bosberichten2007-05.pdf

 

Het aangeboden blanco printpapier is op basis van gemengde nieuwe en/of gebruikte vezels en waarbij de primaire houtvezels aantoonbaar duurzaam geproduceerd zijn (Dutch Procurement Criteria for Timber).

Bron: Mercell, geraadpleegd 10 oktober 2023

https://s2c.mercell.com/today/44226

NDR:

Iedere overheidsorganisatie zoekt complete bossen aan printpapier.  Dat komt omdat personeel ongeremd werkelijk alles moet kunnen printen.

Aanbestedingsnieuws vraagt zich dan ook weleens af of de interne vraag naar printen niet gewoon beperkt moet worden. Shaming in outlook handtekeningen “denk aan het milieu voor je dit print” helpt niet. Er wordt verschrikkelijk veel geprint, ook voor de show, ook voor de administratie die na een jaar ongelezen de prullenbak in gearchiveerd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *