Design Build Renovatie PI Veenhuizen – Aanbestedingsnieuws

Design Build Renovatie PI Veenhuizen

Rijksvastgoeddienst heeft een aanbesteding geplaatst voor de renovatie van de gevangenis in Veenhuizen. De renovatie van PI Veenhuizen wordt geïntegreerd middels Design en Build aanbesteed waarbij de renovatie van PI Esserheem als herhaalopdracht wordt opgenomen, conform artikel 6.1.8 ARW 2016.

Dit houdt in dat het RVB als opdrachtgever zich het recht voorbehoudt, om middels een onderhandelingsprocedure tevens de Design en Build van PI Esserheem aan hetzelfde consortium op te dragen. Direct na de verloop van de 52 kalenderdagen wordt een start gemaakt met de selectiefase.

De Penitentiaire Inrichting Veenhuizen (PI Veenhuizen) is een bestaande inrichting met op twee locaties een gebouwencomplex: Esserheem en Norgerhaven. Op beide locaties staan naast de carrévormige gevangenisgebouwen (Esserheem 15.302m2 en Norgerhaven 15.309m2) diverse bijgebouwen binnen de perimeter.

fragment ©DJI 2024

VO Esserheem wordt als optie meegenomen tijdens de aanbesteding. Tevens wordt een voorbehoud gemaakt om het entreegebouw ook als optie op te nemen. Of deze laatste optie wordt meegenomen wordt in principe kenbaar gemaakt voor de dialoogfase. Tevens zijn er een aantal herzieningsclausules opgenomen die de opdracht verder kunnen uitbreiden.

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/336069

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 15 mei 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *