Bouwteam herinrichting winkelstraat Hilversum gezocht – Aanbestedingsnieuws

Bouwteam herinrichting winkelstraat Hilversum gezocht

De gemeente Hilversum is op zoek naar een bouwteam voor de herinrichting van een winkelgebied. Herinrichting openbare ruimte Winkelgebied Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. De scope van het project bestaat uit het gebied Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Gladiolusstraat en de Neuweg, inclusief de betreffende kruisingen. In de huidige situatie is verkeersoverlast bij langsparkeren.

Overlant landschapsontwerp heeft een verbeelding gemaakt van de gewenste situatie, zie op de afbeelding hiernaast. Die is met bomen met houten banken, midden op de straat, eeen zeer brede stoep en en weg waar alleen fiat pandaatjes met toestemming overheen kunnen rijden.  In de huidige situatie is 6 van d 20,45 meter breedte gereserveerd voor de rijbaan, plus 2,55 meter voor de parkeerstroken. In de nieuwe situatie moet dat naar een strook van 3 meter die “flexibele ruimte” wordt genoemd en waar het 30 km/u wordt.

De Hilversumse gemeenteraad zijn de plannen verkocht als “een lobby van ondernemers” di willen dat de Gijsbrecht van Aemstelstraat een “charmante, gezellige straat” wordt met “winkeltjes” en “boetiekjes”.

©Hilversum 2023

 

NDR.  “Winkeltjes” en “Boetiekjes” .Zonder parkeerplekken. Wat zijn dat dan voor ondernemers? Ondernemers die ook winst maken? Ons klinkt het erg naar troela’s met een breiwinkel die voor 80% gefinancierd wordt door alimentatie. We willen geen zeurpiet zijn hoor, maar wat zijn dat voor ondernemers die een rijbaan en parkeerplaatsen willen opofferen voor extra stoep? Misschien alleen terrashouders. Misschien alleen die uitbater van het bij het zwembad gelegen horecafort de kikkersprong. De BCC zal er niet blij mee zijn als de mensen met de impuls televisie 200 meter moeten sjouwen en de Zeeman vindt het vast ook niet heel leuk als personeel alleen op zaterdagen mag parkeren.

We zijn benieuwd naar de actuals, maar dat is dus nog even afwachten. Om Hilversum even een idee te geven, in Utrecht hadden ze ook zoiets met succesvolle ontwerpen.

Geïnteresseerde bouwers, waarschijnlijk niet woonachtig in Hilversum, kunnen reageren op de opdracht via:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/312784/documenten

PIANOo publiceert praktijkklucht “duurzame” Utrechtse busbaan

ook leuk:

Roltrap naar de maan in Utrecht

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *