Eindhoven verwacht in laatste kwartaal aanbesteding aanleg Victoriapark – Aanbestedingsnieuws

Eindhoven verwacht in laatste kwartaal aanbesteding aanleg Victoriapark

Eindhoven wil een park aanleggen in de omgeving van de Emmasingel, genaamd Victoriapark. Het park moet 2 hectare groot worden en regenwater opvangen. Uit een blik op de Eindhovense inkoopplanner bleek de redactie van Aanbestedingsnieuws dat een aanbesteding voor de uitvoering ervan op de agenda staat voor het vierde kwartaal.

De gemeente wil in het park de (ter plaatste ondergrondse) rivier de Gender terug naar boven halen. De gebiedsontwikkeling is al van 2019 en is tot stand gekomen met overleg met bewoners. Inmiddels is een definitief ontwerp opgeleverd.

In 2019 spraken twee Eindhovense ontwerpers Renee Scheepers en Alissa van Asseldonk met omwonenden, mogelijke bezoekers, ondernemers en andere geïnteresseerden om het plan ook te laten aansluiten bij de behoefte van omwonenden. In het park moet ook een beeld komen van Gerard Philips.

Voor de aanleg van het park heeft de gemeente de waarde geraamd op 6 miljoen, blijkens de planner. Er zijn in het vierde kwartaal nog meer grote projecten te verwachten van de gemeente op het gebied van groen, zo heeft de stad nog plannen voor de vergroening van de Genneperparken en het snoeien van bomen in het centrum en in Tongelre.

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 23 oktober 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *