Roltrap naar de maan in Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Roltrap naar de maan in Utrecht

Het is een liedje van het Klein Orkest. Met een roltrap naar de maan. Dat sprak erg tot de verbeelding, toen Aanbestedingsnieuws nog jong was. Als alles kan, dan kan er ook een roltrap naar de maan. Inmiddels hebben we ook dat al eens aan den lijve mogen meemaken. Dat was in Utrecht. Tjonge jonge.

Eindelijk helemaal die terminal afgelopen. Nergens een OV-Chippaal te bekennen. Weer terug. Eenmaal Buiten! Ligt er ineens een roltrap. “Moet dat dak zeker nog afgebouwd worden …”, dacht ondergetekende nog. Maar niet veel later was ik er weer, om precies te zijn elke keer dat de NS bussen in zet, en er was nog geen beginnetje met dat dak gemaakt.

Maar…. maar… maanden later was het dus nog steeds?! Het kan dus toch nog gekker. Het leek er steeds meer op dat het ook helemaal niet de bedoeling was; dat er een dak op kwam. Geen dak. Deze Aanbestedingsnieuws is maar een alfa, hoor. Maar je hebt toch roest en zo? En vogelpoep. En sneeuw. Dat kon toch nooit gaan werken?

Nou zijn dus blijkbaar mijn instinctieve vermoedens van de mechanica uitgekomen. De eerstvolgende keer dat de trein niet reed, moest de treincoupé van de doodenge trap of over de stilstaande roltrap klossen. De roltrap zit vol zooi van tijdens de verbouwing en nu ook met wind en regen … Dat was gewoon te veel. Dat lezen we tenminste op de RTVU. Over de mysterieuze situatie wat er toch mis zou kunnen zijn met de open lucht roltrap is een heel rapport geschreven. Door experts.

We kwamen zelf op een idee van wat hier zoal kan zijn misgegaan toen we elders, via Bouwput Utrecht vernamen dat er steen en been is geklaagd over de zwevende overkapping van het stationsplein. Dat is aan de andere kant, bij waar vroeger de taxi’s stopten en nu een of ander vreemd terras is aan een veel te groot verkeersplein. Waar was dat nou voor nodig? Het is een hele rare overkapping. Dat heb je vaker met moderne architectuur. De overkapping zit zo hoog dat er nog een heel sterrenstelsel tussen je hoofd en het dak past en in elk geval een regenbui, die je alsnog op je nek krijgt. Ja, dat stond in het contract dus dat moest opgeleverd worden. Aldus Bouwput Utrecht.

Fragment clip © Annette Fienig/ Klein Orkest 2013
https://www.youtube.com/watch?v=zHJ5JoHhiTQ

Overkapping van het stationsplein. Ja zeg,  alles in een kilometer rondom Utrecht CS is nog stationsplein. Jaarbeurszijde is ook een stationsplein. Als je alleen maar zegt dat er ook nog een overkapping moet op het stationsplein, dan is het nog niet duidelijk waar je nu heen moet met de overkapping.

Waar het naartoe gaat met de roltrap aan de jaarbeurszijde is in elk geval wel duidelijk. Die gaat naar de maan.

 

Weekendspecial: Reciprociteit maakt een kristallen bol waardeloos

Weekendspecial aanbesteden en zekerheid

3A3: Aanbestedingsregels intrinsiek onuitvoerbaar

Weekendspecial: Reciprociteit maakt een kristallen bol waardeloos

Weekendspecial aanbesteden en zekerheid

Weekendspecial: retaliatie en NIM

retaliatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *