Arriva wint treinconcessie Noord-Nederland – Aanbestedingsnieuws

Arriva wint treinconcessie Noord-Nederland

Afgelopen 11 juli 2017, hebben de provincies Groningen en Fryslân en Niedersachsen de treinconcessie in Noord-Nederland aan Arriva gegund. Arriva was al de regionale vervoerder op alle treintrajecten in het noorden. Met deze gunning mag Arriva deze trajecten blijven verzorgen van 13 december 2020 tot en met 2035. De concessie bestaat naast het regionale spoorvervoer ook uit een verbinding naar Leer, in Duitsland.

Voor de concessie heeft Arriva, een Britse vervoersorganisatie, die eigendom is van Deutsche Bahn, speciaal 18 nieuwe treinen aangeschaft; de gloednieuwe Flirtino’s. Die treinen rijden op biodiesel en worden omgebouwd naar elektrische treinen. Verder zijn er deelfietsen op de stations beschikbaar en worden met de concessie 20 nieuwe banen gecreëerd. Ook zijn er extra ritten van de tweede sneltrein Groningen-Leeuwarden en komt er een extra nachttrein Groningen-Leeuwarden in de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdag op zaterdag.

©Arriva

Arriva wil op het gebied van openbaar vervoer de komende 15 jaar de verbindende factor in Friesland, Groningen en Niedersachsen zijn. “Openbaar vervoer is meer dan reizigers vervoeren alleen. Het is voor ons ook een katalysator voor economische groei en ontwikkeling in de regio. Wij gaan als regionale aanjager actief op zoek naar partners om een duurzame en economische injectie in de regio te realiseren”, aldus Anne Hettinga, bestuursvoorzitter van Arriva Nederland.

Hettinga vervolgt:  “We zijn blij en vooral heel erg trots. Het noorden is onze bakermat, hier komen we vandaan en vanuit hier zijn we gegroeid tot wat we nu zijn. Dat we het vertrouwen van beide provincies  hebben gekregen om hier te mogen blijven rijden, voelt echt fantastisch.”

Bron: Arriva, 11 juli 2017

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/442a6503262575ce6e19505fdaea2a0d

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *