Sloop en nieuwbouw Zwembad Bilthoven voorlopig gegund – Aanbestedingsnieuws

Sloop en nieuwbouw Zwembad Bilthoven voorlopig gegund

Bron: Aanbestedingsleidraad

Uit de aanbesteding is een voorlopig winnende partij geselecteerd. Dit bedrijf is op 5 juli van deze voorlopige gunning op de hoogte gebracht. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het nieuwe zwembad in Bilthoven.  Aan welk bedrijf de aanbesteding gegund is, heeft de gemeente de Bildt niet bekend gemaakt, wel is bekend dat nu de standstill-termijn is gaan lopen. Aan de Europese aanbestedingsprocedure hebben vier partijen meegedaan. Gekozen is om het  ontwerp, de bouw en het onderhoud in één hand te leggen. De partij die het zwembad bouwt, gaat het ook meerjarig onderhouden, waardoor volgens de gemeente, de kwaliteit optimaal is gewaarborgd.

“De komende vier weken is er een zogenaamde ‘stand still’-termijn waarbinnen bij de aanbesteding betrokken belanghebbenden bezwaar kunnen indienen tegen het besluit tot voorlopige gunning. Indien er geen bezwaren binnenkomen wordt in augustus de aanbestedingsprocedure afgerond en tot definitieve gunning overgegaan. Na de zomer gaat de gemeente samen met de winnende partij het plan verder uitwerken, waarbij ook de huidige gebruikers worden betrokken. Daarnaast wordt er een informatieavond georganiseerd voor omwonenden en belangstellenden over onder meer het plan en de bouwtijd. Het is de bedoeling dat het nieuwe zwembad eind 2018 haar deuren opent.”, zo meldt de gemeente in een persbericht.

Eerder in februari raakte de wethouder in opspraak nadat bekend werd dat er een klein zwembad zou komen. Dat betekent mogelijk het vertrek van de waterpoloërs. De oppositiepartijen PvdA, VVD, SP, Bilts Belang, ChristenUnie, SGP en Fractie Schlamilch waren teleurgesteld in de keuze voor een klein zwembad van 25 bij 16 meter en vonden het onverteerbaar dat daarbij informatie is achtergehouden, zo berichtte de lokale krant de Vierklank.  Het College stuurde de raad niet het volledige rapport dat leidde tot de keuze van het kleine bad. Verantwoordelijk wethoduer Rost van Tonningen bood de raad zijn excuses aan, maar bleef volhouden, dat hij de raad geen essentiële  informatie heeft onthouden.

Wethouder Ebbe Rost van Tonningen laat nu weten over het gunningsbericht: “Het besluit over een nieuw zwembad heeft 10 jaar geduurd en heeft de gemoederen de afgelopen jaren behoorlijk beziggehouden. Ik ben blij dat we dit punt nu bereikt hebben, we de eerste paal kunnen slaan en daarna gebruik kunnen maken van het langverwachte nieuwe bad”.

Blijkens de tekeningen bij de aanbesteding is ook sprake van sloopwerkzaamheden. Het gaat daarbij om het recreatiebad, dat onder meer bestaat uit een waterglijbaan en paddestoel fonteinen. Het is na de Tongelreep in Eindhoven en het recreatiebad in Dinkelland het derde recreatiebad waarvan de sloop wordt verstopt in een nieuwbouw van een wedstrijdbad.

 De benodigde werkzaamheden van het project bestaan uit het nieuw ontwerpen, realiseren en onderhouden van een zwembad met:

• een zwemzaal met een 6 baans 25 meter-wedstrijdbad (25 meter lang, 15,4 meter breed en diepte 2,0 meter);

• een bassin met beweegbare bodem en keerwand t.b.v. 2-temperaturen bassin;

• kleedruimten voor het zwembad;

• overige ruimten, zoals bergingen, badmeesterpost en werkkast

• een centrale hal met wachtfunctie;

• een multifunctionele verenigingsruimte;

• personeelsruimten.

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting.xhtml?aankondigingId=76331

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *