Aanbesteding hydrografische, stromings en zoutmetingen gestart – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding hydrografische, stromings en zoutmetingen gestart

Rijkswaterstaat is, na vele marktconsultaties en andere sessies met ondernemingen, op 3 april de aanbesteding gestart voor informatievoorziening op het gebied van hydrografische, stromings- en zoutmetingen.

De aanbesteding is begonnen met een aanbesteding voor Fysische metingen, de aankondiging staat nog niet op TenderNed maar de vooraankondiging en marktconsultatie al wel. Centraal staat de vraag hoe de informatievoorziening op het gebied van hydrografische, stromings- en zoutmetingen betrouwbaar, veilig en betaalbaar kan plaatsvinden. Hoe gebruiken we data om de Nederlandse wateren zo goed mogelijk te beheren?  Het is een aanbesteding met een andere insteek, waarbij de Marktvisie centraal staat, aldus het persbericht.

De belangrijkste elementen van de opdracht zijn het inwinnen en/of het verzamelen en/of het verwerken en/of rapporteren van:
1. Hydrografische gegevens e/o;
2. Stromingsgegevens e/o;
3. Zoutgegevens e/o. van de Rijkswateren van Nederland.

Aan de start van de aanbesteding ging een lange weg vooraf. Zo is de afgelopen maanden met de markt gezocht naar de balans tussen technisch en functioneel uitvragen. Het vaststellen van de juiste criteria voor de gunning en de selectie vroeg om goede samenwerking en een hoog niveau van dossierkennis en ervaring.De samenwerking in aanloop naar de aanbesteding vonden alle partijen waardevol. Dit heeft volgens RWS bijgedragen aan de correctheid, volledigheid en duurzaamheid van de aanbesteding. “De transparante communicatie en werkwijze leidden bovendien tot het verdwijnen van scepsis en tot verrassende nieuwe inzichten. Het resultaat is een aanbesteding met een haalbare planning, slimme en eerlijke risicobeheersing en selectiecriteria waar inschrijvers zich op kunnen onderscheiden.”

Ton van der Veen, directeur Bedrijfsvoering en Inkoop van de Centrale Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat:  ‘Het is prachtig om te zien wat marktpartijen en Rijkswaterstaat op weg naar de aanbesteding hebben neergezet. Geen woorden maar daden. We hebben daadwerkelijk het gedachtegoed van de Marktvisie in de praktijk toegepast. Door deze aanpak zetten wij een vraag in de markt waar ondernemingen mee uit de voeten kunnen.’Rijkswaterstaat verwacht dat deze werkwijze vaker zal worden toegepast en dat dit kwalitatief goede aanbiedingen zal opleveren. De juiste balans tussen aansturing, controle, implementatie en risicobeheersing, maakt de uitvoering van contracten immers vele malen sterker en eenvoudiger.

Het persbericht linkt onder het kopje Inschrijven ook door naar de marktconsultatie. “Inschrijven op de aanbesteding Fysische metingen kan tot en met 16 mei via TenderNed.”

 

Bron: Rijkswaterstaat, 3 april 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *