Bruggen Noord-Holland krijgen glasvezel van Relined – Aanbestedingsnieuws

Bruggen Noord-Holland krijgen glasvezel van Relined

Relined Fiber Network heeft de definitieve gunning gekregen voor de aanbesteding van de Provincie Noord-Holland om 44 bruggen en sluizen aan te sluiten op Managed Dark Fiber. Om deze aansluitingen te realiseren zal Relined ruim 170 kilometer nieuw glasvezelnetwerk aanleggen. Een mooie uitbreiding van het glasvezelnetwerk in de provincie Noord-Holland.

De aanbesteding omvat het aansluiten van 44 bruggen en sluizen in de provincie Noord-Holland. Dit aantal zal in de toekomst kunnen oplopen naar 80, welke bediend zullen worden vanuit twee centrales. Het doel van deze aansluiting is het verbeteren van de doorstroming van het waterverkeer tegen acceptabele kosten. Met als randvoorwaarden hoge veiligheid, minimale hinder voor wegverkeer (en spoorverkeer), voorspelbaarheid van (korte) wachttijden en grote betrouwbaarheid.

Relined heeft voor de Provincie Noord-Holland een ontwerp uitgewerkt bestaande uit verschillende ringen verspreid door de provincie. Deze ringen zijn zo ontworpen dat toekomstige wensen eenvoudig inpasbaar zijn. Zo zijn verschillende bruggen en sluizen uitwisselbaar tussen verschillende ringen en is in de ringen ruimte gelaten voor eventuele toekomstige uitbreidingen.

Robin de Waard, Manager Operations bij Relined zegt over de aanbesteding: “Doordat de Provincie Noord-Holland haar vraag in het bestek duidelijk heeft geformuleerd, heeft Relined daarop een goed antwoord kunnen geven. Met ons team hebben we een maatwerkoplossing uitgewerkt om de belangen van de Provincie optimaal te behartigen, waarbij kwaliteit en flexibiliteit centraal staan. We zijn er dan ook trots op dat we deze maatwerkoplossing nu samen met de Provincie Noord-Holland gaan realiseren!”

De ligging van het nieuwe netwerk is verspreid over Noord-Holland. Hiermee worden zowel grote steden als Amsterdam, Hoofddorp, Alkmaar, Hoorn en Den Helder aangesloten, maar ook de buitengebieden daartussen, de zogenaamde witte gebieden. In de provincie Noord-Holland spelen op dit moment verscheidene breedbandinitiatieven voor de witte gebieden. Met de aanleg van dit nieuwe netwerk kan Relined deze breedbandinitiatieven gemakkelijk voorzien van backbone verbindingen.

Bron: Relined, 4 april 2017

Zie ook:

Ondernemers starten zelf met aanleg glasvezelnetwerk buitengebied Overijssel

Friesland gaat glasvezelnetwerk witte gebieden toch aanbesteden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *