Waaijer wint woningbouwproject Oudland – Aanbestedingsnieuws

Waaijer wint woningbouwproject Oudland

De aanbestedingsprocedure voor het project Oudland is klaar. Projectontwikkelaar Waaijer Projectrealisatie B.V. heeft de aanbesteding gewonnen. Het bedrijf bouwt er 50 woningen.

Op 10 oktober 2023 ondertekenden de gemeente en Waaijer de overeenkomst voor de bouw van de woningen. Op de foto zittend aan tafel: Duco Hoogland (gemeente) en directeur Rob Waaijer van  Waaijer Projectrealisatie B.V. Staand van links naar rechts: Anouk van den Heuvel-Bijnagte (ambtelijk opdrachtgever); Kelly Vos (projectmanager Oudland Nieuwbouw) en Walther van Leeuwe (partner Waaijer Projectrealisatie B.V.).

De architecten KOW, RRog en KVMC hebben het bouwplan van Waaijer ontworpen. Het plan gaat uit van in totaal 32 rijwoningen in verschillende maten en 18 twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s. Ze komen in een groene en klimaat-adaptieve omgeving te staan.

©Dordrecht 2023

Het oude terrein van voetbalvereniging OMC op de hoek Visserstuin / Noordendijk / Recklinghausenweg is een van Dordrechts nieuwe woningbouwlocaties. Behalve de woningen die Waaijer bouwt, wil de gemeente ook sociale hurwoningen in Oudland.  De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor de bouw van circa 25 sociale huurappartementen.

Rob Waaijer en Walther van Leeuwe van Waaijer Projectrealisatie B.V zijn blij samen met de gemeente aan de slag te gaan in Oudland. “We kijken ernaar uit om op deze historische plek een mooie nieuwe woonwijk te mogen creëren waar mensen prettig wonen en oud mogen worden.

De ontwikkelaar werkt het plan Oudland InBloei nu verder uit. Als het ontwerp klaar is, krijgen buurtbewoners en geïnteresseerden een uitnodiging voor een presentatie.
Naar verwachting gaan de woningen in de loop van 2024 in de verkoop.

Wilt u meer weten over het project? Kijk op www.dordrecht.nl/oudland en www.inbloeiwonen.nl.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *