VVD Hilvarenbeek wil opheldering over aanbesteding Schuttersweg – Aanbestedingsnieuws

VVD Hilvarenbeek wil opheldering over aanbesteding Schuttersweg

De VVD in Hilvarenbeek heeft vragen gesteld aan het college over de aanbesteding van de Schutterweg. Het college had de raad geïnformeerd dat een geplande doorsteek, niet door zou gaan. Volgens de VVD is de gunning verleend aan een lokaal bedrijf en is de uitvoering gepland voor 2018, terwijl de zin ervan nog werd onderzocht door een adviesbureau. Is de opdracht wel aanbesteed?

Op basis van een adviesbureau werd de doorsteek van de kern in een eerdere instantie afgeraden. Het adviesbureau geeft aan onvoldoende overtuigd te zijn van de meerwaarde van de doorsteek. Op basis van dit advies heeft het college van Hilvarenbeek besloten de bestaande situatie te behouden, met een paar kleine optimalisaties. Dat heeft het college in een bewonersbrief aan de bewoners laten weten. Het gaat daarbij onder meer om het verbeteren van de fietsoversteek. 

De opdracht is nu volgens de VVD aan een lokaal bedrijf gegund.

De VVD wil onder meer weten:

Kan het college bevestigen dat er inderdaad een aanbesteding heeft plaatsgevonden zoals hiervoor beschreven?
Zo ja, is er in één of meerdere percelen aanbesteed? In het geval dat er in meerdere percelen is aanbesteed ontvangen wij hierover graag een toelichting.
Zo ja, waarom heeft u de buurtbewoners en de gemeenteraad hierover niet geïnformeerd?

Op TenderNed is geen opdracht voor een werk in Hilvarenbeek te vinden. Via de website van de gemeente is de opdracht gepubliceerd.

https://www.hilvarenbeek.nl/voor-bewoners/werkzaamheden-en-verkeersmaatregelen_3195/item/kruispunt-hakvoortseweg-bloemenstraat-paardenstraat_11374.html

Zie ook:

http://www.bd.nl/hilvarenbeek/vvd-hilvarenbeek-eist-opheldering-over-aanbesteding-schuttersweg~a65bd675/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *