Achtkarspelen wil inhouse zwembad ontwikkelen – Aanbestedingsnieuws

Achtkarspelen wil inhouse zwembad ontwikkelen

Zwembad de Kûpe, bron: http://dekupe.nl/2017/04/19/nieuwbouwplan-zwembad-kupe-buitenpost/

Omdat het verwachte bedrag dat met een aanbesteding voor de ontwikkeling van een zwembad gepaard gaat, de gemeente Achtkarspelen te hoog uitvalt, wil de gemeenteraad (CDA, PvdA en Christenunie) dat het college een zwembad inhouse gaat ontwikkelen en exploiteren. Dat berichtten diverse lokale media.

Wethouder Jouke Spoelstra wil dat het bad zonder subsidie kan draaien na 2019. Spoelstra zal de raad op 26 januari informeren over de plannen. Het zwembad Europees aanbesteden zou naar schatting van de wethouder €5,6 miljoen kosten. De gemeenteraad vindt dat te veel. Daarom hebben de raadsleden gevraagd om te onderzoeken of het ook anders kan.

De fracties van CDA, ChristenUnie en PvdA willen dat de gemeente zelf een zwembad gaat bouwen, zo bericht De Faenster. Dat geeft rust. De partijen willen voorkomen dat de politiek rollebollend met elkaar over straat gaat, zoals eerder met de aanbesteding van het WMO-vervoer.

Op dit moment is in Achtkarspelen al een zwembad, genaamd De Kûpe. Dat wordt beheerd door vrijwilligers. Voor 2017 en 2018 is de subsidie ervoor ingetrokken. De Kûpe heeft nieuwbouwplannen. Onze redactie vraagt zich dan af, waarom Achtkarspelen met het oude zwembad niet blij meer is. Wat is er mis met dat zwembad, dat het nu ineens verbouwd moet worden? Dat vragen we ons bij nog wel meer gemeenten af.

Zie ook:

http://www.lc.nl/friesland/Achtkarspelen-gaat-onderzoek-doen-naar-zwembad-in-eigen-beheer-22359364.html

http://www.defeanster.nl/nieuws/55947/coalitiepartijen-willen-dat-gemeente-zelf-zwembad-buitenpost-gaat-bouwen/

https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/wat-kost-een-zwemkaartje-eigenlijk-echt “Je zet zo’n zwembad ook niet neer om er geld aan te verdienen. Dat is ook zo met een bieb of een theater”, concludeert De Jeu.

En zie eerder:

Aanbesteding renovatie zwembad de Bilt uitgesteld

Aanbesteding Zwembad Katwijk voor 10 miljoen gegund

Zwembad Tholen gered met PPS constructie

Etten Leur probeert nogmaals zwembad risicodragend aan te besteden

Dinkelland houdt aanbesteding voor nieuwbouw zwembad Dorper Esch

Aanbesteding Zwembad de Banakker gegund aan Sportfondsen Groep

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *