Thales wint Prorail innovatiewedstrijd glasvezel spoor – Aanbestedingsnieuws

Thales wint Prorail innovatiewedstrijd glasvezel spoor

ProRail werkt mee aan een proef van het Britse Network Rail om met glasvezeltechnologie veiligheid en spoorprestaties te verbeteren. Het contract voor het ontwikkelen en testen van deze technologie is gegund aan een samenwerkingsband onder leiding van het bedrijf Thales.

De proef start in de herfst van 2021. Deze proef vindt plaats op een testbaan van Network Rail in Engeland en op een aangrenzend stuk hoofdspoorlijn van ongeveer 25 kilometer.

©Pixabay/Visor69/
Андрей Баклан 2019

De gunning van het contract volgt op een ontwerpwedstrijd die in november 2020 werd gelanceerd,  geleid door Network Rail in samenwerking met ProRail. Meer dan 40 leveranciers kwamen met voorstellen voor operationele uitdagingen, zoals afwijkingen aan spoor- en wieldefecten, overwegveiligheid en detectie van spoorlopers en mensen op de spoorbaan.

Insteek was een proef van 12 maanden waarin data uit glasvezel, sensoren en slimme bewakingscamera’s worden samengevoegd en verwerkt door intelligente software en algoritmes. Hiermee kunnen afwijkingen aan het spoor en treinen snel worden opgespoord.

Bron: Prorail, 7 september 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *