Servicehaven Urk aanbesteding verwacht binnen weken – Aanbestedingsnieuws

Servicehaven Urk aanbesteding verwacht binnen weken

Urk

Maritieme haven stapje dichterbij (Urk.nl – 28-11-2015)

De gemeenten Urk en Noordoostpolder gaan de provincie Flevoland vragen om de Maritieme Servicehaven in Noordelijk Flevoland ruimtelijk mogelijk te maken via een inpassingsplan. Met deze stap is de realisatie van de Maritieme Servicehaven een stap dichterbij gekomen.

De Maritieme Servicehaven is van groot belang voor Noordelijk Flevoland en versterkt de positie van de provincie Flevoland in het vervoer over water. Ook draagt de haven bij aan de nautische positionering en economische ontwikkeling van Flevoland.

Wat nu?Brengen we oud nieuws? Nee!

Het Urkerland.nl bericht ons op 4 december dat de haven eindelijk in zicht komt. Volgens het Urkerland vertelde wethouder Post afgelopen week in een commissievergadering na vragen hierover door Hendrik Hakvoort (GB). ,,Alles is op orde en ligt klaar om met de aanbesteding te starten. Het wachten is alleen nog op een uitspraak van de Raad van State over een bezwaar dat door de IJsselmeervereniging is ingediend over de te verwachten CO2-uitstoot. We verwachten dat die uitspraak er met een paar weken is.”

AN- Maar eerst moet dus de Raad van State nog uitspraak doen over het bezwaar van de IJsselmeervereniging, die het een verschrikkelijk plan vindt en buiten alle proporties.

Bron: Het Urkerland, 4 december 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *