Rijksvastgoedbedrijf houdt aanbesteding voor onderhoud gebouwen – Aanbestedingsnieuws

Rijksvastgoedbedrijf houdt aanbesteding voor onderhoud gebouwen

Afgelopen maandag, 28 augustus publiceert het Rijksvastgoedbedrijf een aanbesteding op TenderNed voor het inspecteren en onderhouden van bijvoorbeeld pachtboerderijen, woningen en voormalige rijkskantoren. Onderhoudsbedrijven kunnen zich inschrijven op kleine en grote aanbestedingspercelen.

De aanbesteding is verdeeld in acht regionale en twee landelijke percelen. Daarvoor zoekt het Rijksvastgoedbedrijf flexibele marktpartijen met onder andere bouw-, transport-, elektro- en klimaattechnische kennis. Is niet alle expertise in huis, dan mogen bedrijven ook samenwerken. Het gaat om een raamcontract van maximaal vier jaar.

Het gaat onder meer om “pachtboerderijen”: boerderijen die in erfpacht zijn gegeven door de Rijksoverheid. De verhuurwoningen betreffen voormalige dienstwoningen, woningen die bij een complex horen (Het Loo, Spelderholt), voormalige penitentiaire inrichtingen, sluiscomplexen, kazernes e.d. en door de Staat gebouwde woningen in de polderdorpen;

©ZaZ 2017

Daarnaast moet Rijksvastgoed ook panden beheren die zijn “geplukt”deze objecten zijn door het Openbaar Ministerie “geplukt” en moeten door het Rijksvastgoedbedrijf worden onderhouden. Het kunnen leegstaande objecten zijn, dan wel bewoond of verhuurde objecten. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft met een groot deel van deze panden het voornemen om deze te verkopen of na een periode (weer) in te zetten voor de realisatie van Rijksdoelen. Dit kan betekenen dat een pand kort (< 6 maanden) in onderhoud gebracht wordt.

Uitnodiging bijeenkomst

Het Rijksvastgoedbedrijf organiseert op 15 september 2017 een bijeenkomst in de omgeving van Amersfoort om meer informatie te geven en vragen te beantwoorden over de aanbesteding, werkzaamheden en samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *