Revitalisatie zwembad Heerlen (ze bedoelen renovatie) aannemer – Aanbestedingsnieuws

Revitalisatie zwembad Heerlen (ze bedoelen renovatie) aannemer

Foto: Google Streetview

Het gebouw waar het in deze niet-openbare aanbesteding om gaat is in 1966 opgericht als gemeentelijk zwembad met sporthal. Oorspronkelijk bestond het zwembadcomplex grotendeels uit buitenbaden en een overdekt wedstrijdbad. Het oude complex is in 1996 grotendeels gesloopt en opnieuw opgebouwd om ruimte te bieden aan diverse binnenbaden. De sporthal werd behouden en geïntegreerd in het vernieuwde zwembadcomplex. Momenteel is het zwembad toe aan een grondige renovatie.
In juni 2020 heeft de gemeenteraad besloten tot een grootschalige renovatie en verduurzaming tot ambitieniveau BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw). In het voortraject is een renovatieplan opgesteld waarin de renovatie nauwkeurig is beschreven, evenals het naar voren halen van een aantal geplande onderhoudswerkzaamheden. Het beschrijft onder andere de upgrading van de gevel en dakopbouw, het aanpakken van de perrons van de zwembaden en installatietechnische onderdelen en de sloop van de sporthal.

Naast bovenstaande werkzaamheden wordt ook aandacht geschonken aan de esthetische upgrading van het interieur. Hieronder wordt onder andere verstaan het vervangen van de bestaande wandtegelwerken en plafonds. In 2021 is de exploitatie van het zwembad opnieuw aanbesteed en deze is gegund aan “Sportfondsen BV”. Deze (nieuwe) exploitant is nauw betrokken bij het verbouwproces. Tijdens deze werkzaamheden moet het zwemmen c.q. gebruik gecontinueerd blijven. Dat wil zeggen dat de werkzaamheden gefaseerd plaats moeten vinden. Gelijktijdig aan deze aanbesteding wordt door de ontwerpende partijen een faseringsplan opgesteld. Dit plan met uitwerking wordt bij de gunningsfase verstrekt. In de selectie- en gunningsfase krijgt u de gelegenheid om het complex te schouwen. De eerste schouw met toelichting vindt plaats op 17 november 2021 om 09.00. De tweede in de gunningsfase op 10 januari 2022 ook weer om 09.00. Het is on niet duidelijk of je je ook moet aanmelden en op welke wijze. Is wel gebruikelijk om dat te doen, zeker nu in de C-tijd. 

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit de volgende bouwkundige activiteiten:
– Sloop van de naastgelegen sporthal “De Apollohal”;
– (gefaseerde) Vernieuwing van de dakbedekking en isolatie;
– (gefaseerd) Vervangen van een groot gedeelte van de kozijnen;
– Vervanging van de tegels in de bassins, perrons en wanden;
– Renoveren van de kleedkamers;
– (gefaseerde) vervanging van een groot gedeelte van de draagconstructie (kolommen);
– Aanpassen van de horecagelegenheid;
– Aanpassen van het entreegebied;
– Diverse sanitaire ruimtes aanbrengen zoals 2 MIVA-toiletten en MIVA-douche;
– Esthetische aanpassingen in het interieur.

en uit de volgende Installatietechnische werkzaamheden: 
– Aanpassing van de W-installatie voor aansluiting op ‘Mijnwater’ (“van het gas af”);
Aanpassing van de E-installatie;
Vervanging van de luchtbehandelingsinstallaties;
Vervanging van zwembadinstallaties, te denken aan kleppen en afsluiters.

En wat er nog uit de mjop komt aan diverse posten.

Zwembad Hoensbroek is het enige zwembad in de directe omgeving. Daarom is het van belang dat het zwemwater gecontinueerd moet blijven en het gebouw zo lang mogelijk moet functioneren. Daarom dienen de werkzaamheden gefaseerd plaats vinden. In de voorbereiding is een faseringsplan uitgewerkt wat deze continuering moet garanderen, waarbij het zwembad gedurende één maand dicht zal zijn voor de meest overlast gevende werkzaamheden. Opdrachtgever behoud zich het recht voor om een van de projectonderdelen niet uit te laten voeren. Het specifiekere faseringsplan volgt bij de gunningsleidraad. Het gunningscriterium op grond waarvan wordt bepaald aan welke gegadigde gegund wordt, is ‘beste prijs-kwaliteitsverhouding (BKPV). Ter bepaling van de beste prijs-kwaliteitsverhouding wordt gebruik gemaakt van de gunnen op
waarde (GOW) methode. 

Tot slot nog even terugkomen op het verschil tussen renovatie en revitaliseren en dan pakken we er meteen restauratie bij. Restaureren is het (zoveel mogelijk) terugbrengen in de oorspronkelijke staat. Renoveren is (her)vernieuwen en revitaliseren  is weer levensvatbaar maken. Dat laatste strekt veel verder dan alleen een bouwkundige ingreep. In het geval van een zwembad kan dat ook zijn verlaagde tarieven, discozwemmen, doelgroepen zwemmen (alleen vrouwen), horeca diensten, ligbedden glijbanen, knuffelmuren, reorganisaties etc.

Bron: Tenderned woensdag 10 november 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/243424

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *