Release TenderNed maakt wijzigingen tijdens contractfase mogelijk – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Release TenderNed maakt wijzigingen tijdens contractfase mogelijk

Zaterdag 18 februari heeft TenderNed een nieuwe release gelanceerd waarmee aanbestedende diensten wijzigingen tijdens de contractfase van een opdracht kunnen publiceren met het voorgeschreven formulier. Hiermee kunnen wijzigingen in al verleende opdrachten worden gepubliceerd. Daarmee zijn alle nieuwe en gewijzigde Europese aankondigingsformulieren geïntegreerd in TenderNed. Publiceren van een wijziging in de contractfase van een opdracht is sinds 1 juli 2016 verplicht in de Aanbestedingswet. Als de wijziging wezenlijk is, moet opnieuw worden aanbesteed.

Het Europese aankondigingsformulier (SF20) voor wijziging in de contractfase van een opdracht (na afronding aanbestedingsprocedure) is geïntegreerd in TenderNed. De tijdelijke oplossing – publiceren met behulp van het formulier voor aankondiging aan een gegunde opdracht – vervalt daarmee. Wijziging van de opdracht is uitsluitend mogelijk voor afgeronde Europese opdrachten. Als de wijziging van de opdracht van toepassing is op meerdere percelen moet de wijziging per perceel gepubliceerd worden.

Daarnaast kunnen vanaf nu gericht nevenvestigingen van een onderneming worden uitgenodigd voor een onderhandse aanbesteding. Aanbestedende diensten kunnen voortaan bij een onderhandse aanbesteding specifiek een nevenvestiging van een onderneming uitnodigen. Die nevenvestigingen, vaak met andere handelsnamen maar wel geregistreerd onder hetzelfde KvK-nummer, zijn nu beter vindbaar in TenderNed. De uitnodiging wordt verstuurd aan de lokaal beheerder van de hoofdvestiging. Hierin staat vermeld voor welke nevenvestiging de uitnodiging bestemd is.

Bron: TenderNed, 20 februari 2017

Zie ook:
http://simap.ted.europa.eu/nl/web/simap/standard-forms-for-public-procurement

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *