Realisatie kindcentrum en sporthal Cartesius – Aanbestedingsnieuws

Realisatie kindcentrum en sporthal Cartesius

Impressie: © Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht wil een overeenkomst afsluiten voor de realisatie van het kindcentrum en sporthal Cartesius.
De gemeente wil, binnen de gebiedsontwikkeling fase 6 van de Cartesiusdriehoek, een kindcentrum en sporthal met mogelijkheid voor het parkeren van fietsen realiseren op een kavel van 5.610 m2. Het contract met de aannemer zal traditioneel worden vormgegeven op basis van een uitgewerkt Technisch Ontwerp (TO) door een integraal ontwerpteam.

Kindcentrum Cartesius is een samenwerking van SPO Utrecht en Kind&Co Ludens. Het bestaat uit een basisschool en kinderopvang. Het kindcentrum zorgt voor opvang, onderwijs en sport voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar. Direct aan het kindcentrum vast komt een grote sporthal. De sporthal is voor alle bewoners. Het kinderdagverblijf, de basisschool en de sporthal komen samen onder één dak.

Het gebouw krijgt een duidelijke algemene hoofdingang voor iedereen en een mooie centrale ruimte. Binnen vormen kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, onderwijs en sport een eenheid. Iedere leeftijdsfase heeft een eigen plek in het gebouw. Iedere plek is op een logische manier met de volgende fase verbonden. De indeling van het gebouw is flexibel, zodat het in de toekomst eventueel makkelijk aangepast kan worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *