Radio faciliteiten voor locatie uitzendingen BNNVARA – Aanbestedingsnieuws

Radio faciliteiten voor locatie uitzendingen BNNVARA

©ZaZ 2021

De publieke omroepen BNNVARA, NOS en omroep MAX nodigen geïnteresseerden uit om een inschrijving in te dienen.
Binnen deze aanbesteding treden deze drie publieke omroepen, BNNVARA, NOS en omroep Max gezamenlijk op om te zorgen voor een inkoop van de technische facilitering van uitzendingen van diverse (visual) radioprogramma’s vanaf locatie, (radiodiensten). In de huidige situatie hebben de genoemde omroepen maximaal drie verschillende leveranciers voor
radiodiensten. De afgelopen vier jaar zijn de uitgaven gestegen, waardoor deze dienst Europees aanbesteed dient te worden, omdat de aanbestedingsdrempel van €750.000,- van een sociale en andere specifieke dienst wordt overstegen.

Radiodiensten betreft de technische facilitering van uitzendingen van diverse radioprogramma’s vanaf locatie. De radioprogramma’s worden live uitgezonden vanaf een locatie. Dit is alles buiten het radiohuis, daarbij kan je denken aan onder andere de volgende locaties: horeca, theaters tot thuis in de woonkamer. Onder technische facilitering valt alle techniek/apparatuur/crew die nodig is om een radioprogramma uit te kunnen zenden: live op één van de NPO Radiozenders, visueel online als op tv-kanalen. Kenmerkend voor deze dienstverlening is dat audio leidend is. Hiermee wordt bedoeld dat in het geval dat radio tegelijkertijd visueel wordt uitgezonden, op internet of op een van de reguliere NPO-televisiekanalen, niet de cameravoering maar de audio de inhoud bepaalt. De camera’s en cameravoering zijn ondersteunend.

De opdrachtgever is van plan om een raamovereenkomst af te sluiten, waarbij de omroepen een eigen overeenkomst krijgen.
De raamovereenkomst heeft een initiële vaste looptijd van twee jaar en vier opties tot verlenging van één jaar. De beoogde ingangsdatum van de af te sluiten raamovereenkomst is 1 januari 2024 en zal lopen tot 31 december 2025. Of de raamovereenkomst wordt verlengd is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van de dienstverlening, toekomstige ontwikkelingen en de uitnutting van de raamovereenkomst.

Opdrachtgever kiest voor een SAS-procedure met een verlicht regime. Dit betekent dat opdrachtgever zich beperkt tot het hanteren van uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen en toetsingscriteria. Er worden geen gunningscriteria gehanteerd, waardoor iedere inschrijver op wie geen uitsluitingsgrond van toepassing is en die voldoet aan de geschiktheidseisen en de
toetsingscriteria in aanmerking komt voor gunning van de raamovereenkomst.

Bron: Tenderned zaterdag 29 juli 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/305561

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 31 juli 2023

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *